樂古Nakuz

標題: TheDeath 災厄之章升級伺服器(首創) [打印本頁]

作者: 811888#4    時間: 23-4-2011 15:48
標題: TheDeath 災厄之章升級伺服器(首創)

HOST: tdserver.co.cc:27037

介紹:

新武器:         等級系統:   特點:   (每發)                        
M24               5LV 以上    150威力 (換彈快,走路速度比刀子快)
AW50            8LV 以上    300威力 重狙(高威力)
KS-501          15LV以上   100威力 M249EX(可開半狙鏡)
黃金AK47      16LV以上   150威力 Golden AK47(有黃金彈道)
SL8               12LV以上    135威力 連狙(低級人士必用升級武器)

WA2000        30LV以上    300威力 連狙(高威力,穩定)

有1 - 45 lv  ( 8000exp = 20lv)  ( 20000exp = 45lv)
要有較高lv才可得到較強的武器
殺一隻zombie 可得 15 EXP  和 1 點數 (point)
point shop (/shop)
急救包 ----- 30 point ( + 30 HP)
+ 50 exp ---- 100 point
16000硬幣 ----- 35 point (+ $16000)
輕功 20秒 ----- 40 point  (跳超高)
無敵 10秒 ----- 50 point (zombie 打你不減血)

0-4局: 喪屍入侵
5局: BOSS出沒
6-9局: 強化喪屍
10局: 強化BOSS
11-14局: 加強喪屍
15局: 加強BOSS
16-18局: 最強喪屍
19局: 最強BOSS X2

每局會隨機出現Tank(X50HP)和Witch(隱形)

以名字儲存經驗

說zsmenu開啟zm menu
注意: 玩家名字有空格,含有 [ 或 ] 的字眼不能存點
更新:
- 加入新槍M60,ACR with grenade launcher,M14
- 修正M79開頭二十秒可使用的BUG
- 加入Classes系統
- 加入C-BOX抽獎插件
- 加入Extra damage系統
- 機槍,金AK47 降低後座力
- Max Level増至100

作者: 811888#4    時間: 24-4-2011 21:40
push
..........
作者: chantikki    時間: 24-4-2011 23:29
支持 原創的伺服~
作者: chantikki    時間: 24-4-2011 23:32
加強一下喪屍的Gravity吧 !
現在喪屍根本完全威脅不到人類
作者: 811888#4    時間: 25-4-2011 00:04
加強一下喪屍的Gravity吧 !
現在喪屍根本完全威脅不到人類
chantikki 發表於 24-4-2011 23:32

謝謝閣下的意見
作者: hinhin5611    時間: 25-4-2011 09:01
TD ser有過咁得意的ser都係第一次
作者: 811888#4    時間: 25-4-2011 13:18
TD ser有過咁得意的ser都係第一次
hinhin5611 發表於 25-4-2011 09:01

唔係第一次

之前我地都有,不過bug太多,所以關左,
依家我地修正左D bug.所以開番
作者: hinhin5611    時間: 25-4-2011 16:25
但好多時死ser
作者: 811888#4    時間: 25-4-2011 21:49
update:
每局會隨機出現Tank(X50HP)和Witch(隱形)
作者: 811888#4    時間: 27-4-2011 03:06
push..............................................
作者: lung828828    時間: 27-4-2011 10:02
不能對話啊......
作者: 我是ed仔    時間: 27-4-2011 10:57
我不能in你們個場 [ reason: kicked : "Dropped due to slot reservation"
作者: tssy5    時間: 27-4-2011 13:19

現在死server的情況已減少
大家可放心遊玩

"reason: kicked : "Dropped due to slot reservation"
再試多幾次就OK了

website : http://www.tdserver.co.cc/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=1630&extra=&page=1
作者: lung828828    時間: 27-4-2011 13:23
不能對話啊......!!!!!!!!><
作者: 811888#4    時間: 27-4-2011 14:39
我不能in你們個場 [ reason: kicked : "Dropped due to slot reservation"
我是ed仔 發表於 27-4-2011 10:57

為了防止人類過多
已開啟了預留通道
作者: 24時伺服器    時間: 27-4-2011 20:17
首創?  對抗喪屍x升級
210.6.0.86:27017
很早已經開放了
近期更新很多東西 封測中.
作者: 811888#4    時間: 27-4-2011 20:19
首創?  對抗喪屍x升級
210.6.0.86:27017
很早已經開放了
近期更新很多東西 封測中. ...
24時伺服器 發表於 27-4-2011 20:17

我地個模式同佢完全唔同
我地個AMXX 完全係自己編程
重有果個Server 非常lag.
作者: 24時伺服器    時間: 27-4-2011 21:24
我地個模式同佢完全唔同
我地個AMXX 完全係自己編程
重有果個Server 非常lag. ...
811888#4 發表於 27-4-2011 20:19

你指係咩唔同?

無論喪屍種類
隨機喪屍種類: Witch Tank
物品商店 物品
整個模式80% 相同.
不可說是首創.
最著重係首創字眼
作者: 811888#4    時間: 27-4-2011 21:35
你指係咩唔同?

無論喪屍種類
隨機喪屍種類: Witch Tank
物品商店 物品
整個模式80% 相同.
不可說是首創. ...
24時伺服器 發表於 27-4-2011 21:24

我係根據CSO同L4D角色 去寫.
係CS1.6內首創
係喎,你個Server幾時開先,
我呢個Server 幾個月前都開過,不過bug問題關左,依家修正左開番
都唔知邊個抄邊個
作者: 我是ed仔    時間: 27-4-2011 22:07
e加可以in場
但係 佢話 Mod_NumForName : models/player/leader/leaderT.mdl not found  
廿又想點??
作者: 811888#4    時間: 27-4-2011 22:15
e加可以in場
但係 佢話 Mod_NumForName : models/player/leader/leaderT.mdl not found  
廿又想點?? ...
我是ed仔 發表於 27-4-2011 22:07

http://www.sendspace.com/file/xpxedv
將leaderT.mdl放入cstrike/models/player/leader
作者: 24時伺服器    時間: 28-4-2011 10:26
我係根據CSO同L4D角色 去寫.
係CS1.6內首創
係喎,你個Server幾時開先,
我呢個Server 幾個月前都開過,不過 ...
811888#4 發表於 27-4-2011 21:35

1月期間已經由其他TuS 在Vlan開放
但沒有現今的商店
喪屍模式 商店(物品) 都早於你開場測試
跟你一樣 前期有Bug 導致死ser 但經一段時間內 發現問題
現今已解決

因為我見到閣下的模式.80%相同. 更早開過TheDeath
仍標示 (首創 )  場名 災厄之章 與 對抗喪屍 一樣
我只係想你刪除 首創的名義吧
作者: 811888#4    時間: 28-4-2011 14:02
1月期間已經由其他TuS 在Vlan開放
但沒有現今的商店
喪屍模式 商店(物品) 都早於你開場測試
跟你一樣 前 ...
24時伺服器 發表於 28-4-2011 10:26

我地12月己開放,但係我地只係用lostcity果個地圖,重係beta version
唔信問下人地.

叫人刪除時請調查清楚

重有我地大部分bug已解決

這是之前Server 運行了一段時間的Bug 發表
http://tdserver.co.cc/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=140&extra=page%3D1

這是之前Server 運行了一段時間的admin 申請
http://tdserver.co.cc/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=110&highlight=%A8a%A4%CC
作者: qewsx2010    時間: 28-4-2011 17:33
SERVER問題(個人意見)
1.疆屍因為用bot的關係 使server不能容納玩家
2.疆屍太小血
3.王多血 但無用 攻擊力加強=gd
4.屍王比人類打的時候減慢速...
5.因疆屍係BOT不懂打頭上的類 所以輕功=人類勝利
作者: 811888#4    時間: 28-4-2011 18:26
SERVER問題(個人意見)
1.疆屍因為用bot的關係 使server不能容納玩家
2.疆屍太小血
3.王多血 但無用 攻擊力 ...
qewsx2010 發表於 28-4-2011 17:33

非常多謝閣下的意見

我們即將改善您提出的問題!
作者: chiyui889    時間: 28-4-2011 21:38
push!!!好玩!!

但係D人高lv又唔肯比槍!!好on9
作者: lung828828    時間: 29-4-2011 08:43
server問題:

不能對話!
作者: 811888#4    時間: 29-4-2011 13:19
server問題:

不能對話!
lung828828 發表於 29-4-2011 08:43

你指邊一方面?

Server 內 用say 命令是沒有問題的
作者: 死神施    時間: 30-4-2011 22:22
1.個ser入面有d中文字出唔到.

2.另外我呢幾日都玩唔到你個ser
   我load唔入去.load到某個位就會停左.之後變左 : 沒有回應
   點搞好
作者: 811888#4    時間: 1-5-2011 13:04
1.個ser入面有d中文字出唔到.

2.另外我呢幾日都玩唔到你個ser
   我load唔入去.load到某個位就會停左.之後 ...
死神施 發表於 30-4-2011 22:22

此問題屬於罕見現象,請嘗試重裝CS
作者: 屏汝    時間: 2-5-2011 19:34
可唔可以加番個指令開番 揀槍個menu 我唔小心熄左 冇槍用sosad
作者: 811888#4    時間: 2-5-2011 23:38
可唔可以加番個指令開番 揀槍個menu 我唔小心熄左 冇槍用sosad
屏汝 發表於 2-5-2011 19:34

整左 D 人會係咁攞槍
只係用AMXX 好難判斷之前佢有冇攞到
所以只好下次小心D
作者: 屏汝    時間: 4-5-2011 17:18
整左 D 人會係咁攞槍
只係用AMXX 好難判斷之前佢有冇攞到
所以只好下次小心D ...
811888#4 發表於 2-5-2011 23:38

咁你可以set 佢手上有武器 佢就唔可以再拎 都得掛= =
作者: 811888#4    時間: 4-5-2011 23:12
咁你可以set 佢手上有武器 佢就唔可以再拎 都得掛= =
屏汝 發表於 4-5-2011 17:18

D高lv 人士會丟完再拎,比左D高lv槍人地,咁就失去升lv的一部分意義
作者: Larryli1234    時間: 22-5-2011 15:54

我想問,點解我夠lv但都拎唔到某d槍??(例如m79,黃金ak)
係咪要vip先有?

因為我揀槍果陣禁左枝槍,AMXX 彈句野出黎話我tried to bug the weapons
作者: 811888#4    時間: 22-5-2011 16:45
我想問,點解我夠lv但都拎唔到某d槍??(例如m79,黃金ak)
係咪要vip先有?

因為我揀槍果陣禁左枝槍,AMXX 彈句 ...
Larryli1234 發表於 22-5-2011 15:54

你用甚麼版本CS?(e.g 2834,3266)
作者: Larryli1234    時間: 22-5-2011 17:22
我用2834的...
是否有需要更新?
作者: 811888#4    時間: 22-5-2011 22:30
我用2834的...
是否有需要更新?
Larryli1234 發表於 22-5-2011 17:22

是的,需要更新至3266或以上
作者: hungkinhang    時間: 29-5-2011 15:42
我想問30LV個個榴彈炮(M79 Grenade Launcher)點用架??
作者: k1a    時間: 3-6-2011 04:32
你大老我K1A玩到爆lv重升緊exp= =出下d新槍好冇= =|||
作者: k1a    時間: 3-6-2011 12:48
出下新槍~~~重有把死人M79屈死 2下死成炸
作者: ycl2005191a    時間: 4-6-2011 17:28
M79射唔到
明明有榴彈
狂禁滑鼠左鍵,禁到完場一彈都射唔到
作者: 811888#4    時間: 4-6-2011 18:16
M79射唔到
明明有榴彈
狂禁滑鼠左鍵,禁到完場一彈都射唔到
ycl2005191a 發表於 4-6-2011 17:28

多於1把主槍就會開吾到
作者: ycl2005191a    時間: 4-6-2011 18:56
回復 43# 811888#4

我得一把主槍(m79)都系射唔到
作者: 811888#4    時間: 5-6-2011 00:00
回復  811888#4

我得一把主槍(m79)都系射唔到
ycl2005191a 發表於 4-6-2011 18:56

可能是版本問題,
請問閣下使用甚麼版本CS 1.6? (e.g:2834,3248,3266)
作者: ycl2005191a    時間: 5-6-2011 12:58
回復 45# 811888#4

我開NST果鎮玩你地個m79已經有問題
開dcoo 2834都仲系開唔到m79
(全部都系得m79一把槍)
作者: tomgtomg11    時間: 16-6-2011 21:46
招唔招admin?
作者: lr95836    時間: 11-7-2011 21:45
為什麼我打了/save之後,過了一段時間後便沒有了,有冇人可以解答,好想玩呀><
作者: lr95836    時間: 11-7-2011 21:47
為什麼我打了/save之後,過了一段時間後便沒有了,有冇人可以解答,好想玩呀><
作者: kining2008    時間: 18-7-2011 13:57
為什麼我打了/save之後,過了一段時間後便沒有了,有冇人可以解答,好想玩呀>
lr95836 發表於 11-7-2011 21:47

名字有空格就儲存唔到架啦..
===================================
另外有個問題, 點解打中文字會顯示唔到某部分中文字出黎??
作者: 811888#4    時間: 23-7-2011 21:55
更新:
- 加入新槍M60,ACR with grenade launcher,M14
- 修正M79開頭二十秒可使用的BUG
- 加入Classes系統
- 加入C-BOX抽獎插件
- 加入Extra damage系統
- 機槍,金AK47 降低後座力
- Max Level増至100
作者: 60973709    時間: 26-7-2011 13:07
點解我入緊你個場lond個陣就沒有回應 點解????
作者: wilsonchoy    時間: 26-7-2011 15:01
鬼係15經=1 佢呃人+ 得5經炸
作者: tssy5    時間: 5-8-2011 21:41
回復 53# wilsonchoy

http://tdserver.co.cc/forum/foru ... page%3D2&page=1

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2