樂古Nakuz

標題: 開一個新人問題 [打印本頁]

作者: takman2626    時間: 26-5-2010 00:42
標題: 開一個新人問題
如果而家想開新人....想玩刀賊...應該點先做到??
作者: *林、    時間: 26-5-2010 09:49
揀一隻力量和智慧係4既職業...

二轉時再揀非刺客既職業就得= =
作者: ivanyoyo    時間: 26-5-2010 16:35
揀一隻力量和智慧係4既職業...

二轉時再揀非刺客既職業就得= =
*林、 發表於 26-5-2010 09:49

今時唔同往日了
係開新職時係冇得玩cube黎揀能力值架拉
10lv之前人物自動加爆力
你要玩刀,首先要去盜城
係一間酒吧(個門口上邊真係有個牌係酒巴= =)
10lv bo 高過10lv都得,但係最好唔好
跟著就轉左盜賊
作者: takman2626    時間: 26-5-2010 22:41
一開始可以揀 咩 狂狼呀 皇室呀 冒險者之類~我應該揀咩??
咁我做左盜賊仲有冇座騎任務嫁???
作者: takman2626    時間: 27-5-2010 20:16
如果我想玩刀賊,係未揀冒險者????
揀冒險者有冇座騎任務做嫁???
作者: 我係new手    時間: 27-5-2010 20:31
如果我想玩刀賊,係未揀冒險者????
揀冒險者有冇座騎任務做嫁???
takman2626 發表於 27-5-2010 20:16

冒險者既坐騎任係70lv同埋120lv
作者: takman2626    時間: 27-5-2010 20:53
冒險者既坐騎任係70lv同埋120lv
我係new手 發表於 27-5-2010 12:31

隻座騎係咩樣嫁???
作者: *林、    時間: 27-5-2010 22:13
今時唔同往日了
係開新職時係冇得玩cube黎揀能力值架拉
10lv之前人物自動加爆力
你要玩刀,首先要去盜城
係 ...
ivanyoyo 發表於 26-5-2010 16:35

方便左好多..
P.S,你係埋玩電擊象...
作者: 我係new手    時間: 27-5-2010 22:25
隻座騎係咩樣嫁???
takman2626 發表於 27-5-2010 20:53

豬黎 ,
70lv普通可愛既豬仔 , 120lv係銀豬
作者: takman2626    時間: 27-5-2010 22:39
回復 9# 我係new手

......如果我想要隻狼~~係未一定要做狂狼職?
作者: ivanyoyo    時間: 27-5-2010 23:00
回復  我係new手

......如果我想要隻狼~~係未一定要做狂狼職?
takman2626 發表於 27-5-2010 22:39

嗯 你要狂仔一定要係狂狼,不過用錢買既點裝騎寵都好型架
我有老虎同青蛙
作者: *林、    時間: 27-5-2010 23:15
回復 11# ivanyoyo

答下我PLZ= =
自己一個人玩好悶..
作者: ivanyoyo    時間: 28-5-2010 17:02
回復  ivanyoyo

答下我PLZ= =
自己一個人玩好悶..
*林、 發表於 27-5-2010 23:15

答你咩?
作者: *林、    時間: 28-5-2010 20:33
答你咩?
ivanyoyo 發表於 28-5-2010 17:02

你係埋電擊象架...@@

有玩既就帶下我升lv啦~~
作者: ivanyoyo    時間: 28-5-2010 21:40
你係埋電擊象架...@@

有玩既就帶下我升lv啦~~
*林、 發表於 28-5-2010 20:33

我e家考試丫
我要等到6月尾再玩返=v+
我e家隻弓手叫: 戀陶x花雪 23lv 慢慢升ing
6月尾同我一齊升拉
作者: *林、    時間: 28-5-2010 21:42
我e家考試丫
我要等到6月尾再玩返=v+
我e家隻弓手叫: 戀陶x花雪 23lv 慢慢升ing
6月尾同我一齊升拉 ...
ivanyoyo 發表於 28-5-2010 21:40

我都岩岩重新玩過...而家36LV= =

你考試就溫書先啦...~~
我唔會升得好快..
作者: ivanyoyo    時間: 28-5-2010 22:15
我都岩岩重新玩過...而家36LV= =

你考試就溫書先啦...~~
我唔會升得好快.. ...
*林、 發表於 28-5-2010 21:42

唔洗怕....我2日就升到50lv....到時同你打妖僧升都得拉~.~
ps: 我用魚怪 膠升法呢個幾好用
轉至:http://www.miigii.com.tw/QA/View.aspx?ID=6152
微風
發問次數:0 最佳回答數:21
回答次數:60 神人推薦數:6

10 0
查看推噓

再說明之前,我先簡單介紹一下...
一、魚怪包資料(一隻魚怪包只有一隻魚怪喔︿︿)魚怪資料(僅列需要注意的)等級 經驗值 HP MP KB  迴避率 命中率
50  30000 30000 1 8 10

二、魚怪包取得方式:
2-1. 精靈小釣手(點商道具)來釣到的道具。
2-2. 向朋友、其他人購買,不過因為道具無法交易,只能「請別人幫你放怪」。

三、最佳經驗:
3-1. 狀態:
  個人:經驗加倍卡(點商道具) + 精靈墜飾(活動道具)
  組隊:Welcomeback戒指(活動道具) + 狀態「神聖祈禱30」 + 狀態「家族加倍」
  非組隊:狀態「挑釁30」
3-2. 最佳狀態(上述狀態全有)經驗為:
  2個加 x 2組加 x ( 1本 + 0.3項 + 0.8戒 + 0.5祈 + 0.4挑 + 0.1額 ) = 12.4/倍
  故得到一隻魚怪經驗為 5000 x 12.4 = 62000
3-3. 如果在【最佳狀態】打魚怪包的話,逆天練功速度為:使用魚怪包等級10~3030~5050~70
數量9包111包509包

3-4. 逆天速度,輕鬆達成:
   承上,也就是如果你能滿足在【最佳狀態】打魚怪包,
   只需要 629 包,只要 629 包就能從 LV10 ~ LV70,約 1 小時 ~ 1.5 小時,
   加上新手在新手島 LV1 ~ LV10 練功及解任務,約 10 ~ 20 分鐘,
   總共只需要 2 小時就可以達成 LV1 ~ LV 70 的目標!
3-5. 當然這些都是有根據的,自己和自己的朋友們就是最好的見證!
作者: *林、    時間: 29-5-2010 10:57
唔洗怕....我2日就升到50lv....到時同你打妖僧升都得拉~.~
轉至:
微 ...
ivanyoyo 發表於 28-5-2010 22:15

我第一次聽過呢個方法= =

我而家呢隻36lv都升左成兩個禮拜啦~!!!

一個星期50lv我都好開心><
作者: takman2626    時間: 31-5-2010 01:53
你地玩邊個ser?
作者: *林、    時間: 31-5-2010 11:29
回復 19# takman2626

電擊象~~~~
作者: takman2626    時間: 31-5-2010 11:32
回復 20# *林、

呀.....唔同ser.....仲諗住問可唔可以帶埋我升haha
作者: takman2626    時間: 31-5-2010 11:58
我玩刀賊.....應該4幸1敏好定全幸好??
作者: takman2626    時間: 31-5-2010 21:41
想問~如果我一開始揀左冒險者...到20lv係未可以轉去狂狼嫁???
狂狼係未可以玩刀賊嫁??
皇家好似可以玩標賊
作者: ivanyoyo    時間: 31-5-2010 23:15
想問~如果我一開始揀左冒險者...到20lv係未可以轉去狂狼嫁???
狂狼係未可以玩刀賊嫁??
皇家好似可以玩標賊 ...
takman2626 發表於 31-5-2010 21:41

no 狂狼係1開始開人物而經要揀定
狂狼同刀係兩回事....
重家係有一個騎士團職係暗夜行者(鏢,不是刀)
我玩刀賊.....應該4幸1敏好定全幸好??
takman2626 發表於 31-5-2010 11:58

刀睇你有冇錢 有錢全幸,冇錢敏=lv 到60lv 好似...
作者: 遊俠翔    時間: 1-6-2010 01:09

...
ivanyoyo 發表於 31-5-2010 23:15

我成日覺得d人搞得唔清楚(叫人點60敏個d擺明係低敏)
我自己既定義係
唔識玩就普通點敏裝備

識玩
冇錢就全幸
有錢就低敏
超有錢就超全幸

刀更煩
冇錢全幸
有錢低敏
超有錢低敏低力

屈金手指超全幸(除非屈到頂20洞加爆既天使帽)

你要搞清楚全幸同超全幸既分別

更何況冇人限制你,唔比你後期轉,你前期全幸,後期視乎自己能力決定超全幸同低敏也可

作者: takman2626    時間: 1-6-2010 14:20

...
ivanyoyo 發表於 31-5-2010 15:15

咁唔公平既=.=
皇家可以玩鏢.......
作者: takman2626    時間: 1-6-2010 14:21
我自己既定義係
唔識玩就普通點敏裝備

識玩
冇錢就 ...
遊俠翔 發表於 31-5-2010 17:09

咁刀賊攻擊力係未全幸>高幸???
咁低敏低力既係點???
作者: ivanyoyo    時間: 1-6-2010 18:26
我自己既定義係
唔識玩就普通點敏裝備

識玩
冇錢就 ...
遊俠翔 發表於 1-6-2010 01:09

識玩又點會冇錢呢....除非成日俾人爆ac(爆ac果d都係自己問題)
好矛盾
識玩既,正身開隻主教
作者: takman2626    時間: 1-6-2010 19:06
全幸刀賊係未頭100lv先勁???
因為上網睇d人話後100lv無咁勁
作者: 雜草    時間: 1-6-2010 19:34
識玩又點會冇錢呢....除非成日俾人爆ac(爆ac果d都係自己問題)
好矛盾
識玩既,正身開隻主教 ...
ivanyoyo 發表於 1-6-2010 06:26 PM

咩矛盾, 跟本你邏輯有問題

識玩 =/= 有錢
兩樣野唔拉更
無錢都可以識玩, 識玩就知點樣點敏配裝

------------------------
點解全幸100之後會弱左?

- 真‧楓葉拳套(70lv) / 真‧楓葉短刀 / BBQ 之後就再無全幸用既拳套/刀, 攻擊力只可以用其他裝備/幸提升
- 後期, 5幸大約等於1攻 (再後期既話 .. 聽聞大約10幸先等於1攻 lol)
- 後期拳套/刀攻擊力覆蓋左全幸本身擁有既優勢

所以, D人大約玩到100LV左右就開始轉玩低敏高幸, 去拎更高攻既武器

刀賊低敏低刀既講法 -> 係要用埋力盾
作者: ivanyoyo    時間: 1-6-2010 21:52
咩矛盾, 跟本你邏輯有問題

識玩 =/= 有錢
兩樣野唔拉更
無錢都可以識玩, 識玩就知點樣點敏配裝

-------- ...
雜草 發表於 1-6-2010 19:34

如果你識玩,又點會冇錢呢?
識玩:識做任
識玩:識放d岩市價卷
識玩:有名氣>放點收點
識玩:有fd,借裝黎玩
識玩:就知冇錢全幸係冇可能事
我係hkms見過,一個110lv 既全幸鏢...佢可憐到用黃金拳(e家有楓拳都好d)用10lv盜裝 打怪
d數值真係可憐低到.....
全幸刀賊係未頭100lv先勁???
因為上網睇d人話後100lv無咁勁
takman2626 發表於 1-6-2010 19:06

睇你有冇錢拉,最勁同最廢既輸出力都係神偷,點解呢?
解釋下先, 神偷呢個職拉,係要睇你有冇高技術同經騎(大前題要錢,因為佢係同錢過唔係既職,食錢超勁!)
引文先(d人話冇用既其中一個網:http://www.gamebase.com.tw/forum ... 5/1?time=1267281974)
分析結果:

數據上的火力輸出排名為:
(以1000W為1單位,四捨五入)

No.1 神手神偷(2.2)
No.2 加農砲槍神(1.8)
No.3 會心夜使(1.5)
No.4 箭神+焰劍聖騎剋屬性(1.3)
No.6 龍泉劍聖騎剋屬性(1.2)
No.7 焰劍英雄+無會心夜使+迅雷槍神(1.1)
No.10龍泉劍英雄+神射手(1.0)
No.12黑力黑騎(0.97)
No.13焰劍聖騎無屬性(0.85)
No.14火毒(0.88)
No.15神偷(0.83)
No.16龍泉劍聖騎無屬性(0.79)
No.17火毒無屬性(0.62)
No.18無黑力黑騎(0.48)

備註: 1.此表不包含拳霸、狂狼
          2.至於為何獨算會心夜使,是因為會心對於夜使加成最大,打王基本上團戰機率比單p高上許多,故此多加會心夜使之計算。
          3.神偷技術成分要求高,每個人打出的輸出實在差非常多,金炸也不明確,所以簡單來說,很可能不是最強...就是後段班......

嘩,估唔到呢,神偷既火力輸出咁勁呢
原因就係放唔放錢炸同聯合技
你想再知多d 回post叫我講拉~.~
作者: 雜草    時間: 1-6-2010 22:44

識玩:識做任                      (同意)
識玩:識放d岩市價卷       (同意)
識玩:有名氣>放點收點   (hmm 未必)
識玩:有fd,借裝黎玩         (唔相關)
識玩:就知冇錢全幸係冇可能事   (錯)
-------------------------------------------
不過我諗你誤會左我地個「識玩」定義, 同埋我地要幫「有錢」做個定義

「我」眼中既識玩
- 識得系自己金錢能力內做出最好既裝備(包括調整自身能力)
而唔係麻目地叫人無錢玩賊既話敏=lv到60

無錢玩全幸係無可能!?

裝備賊每5lv換一次裝, 又晒錢, 不如儲起佢, 沖7張100%落10lv拳到, 分分鐘高攻過裝備賊 ..
又或者儲起佢, 10張100%套敏沖浴巾, 撐敏拎高等少少既拳(例: 狼牙, 到時夠你用到55換信玄/64楓拳)
我諗依個「慳錢」概念唔洗「識玩」都應該要知呀化?

仲有, 初期全幸包無死, 唔洗到後期玩玩下覺得後悔想轉全幸又要洗點 ..
到活動先打番幾個楓拳又有咩問題 ..

有錢, 點先叫做有錢? 幾億?
系電擊象依個物價高漲既server, 我諗無十億都唔叫做有錢 ..
作者: 遊俠翔    時間: 1-6-2010 23:59
無錢玩唔到全幸?
我唔想插都唔得
我玩分身從來唔會放大量錢落去
我隻100等皇標
由頭到尾淨係提供左水錢,標,件拳都係隻標自己汁楓葉整出黎
咁我點玩?全幸,用左幾多錢?你要計埋水錢既未過1000萬lor
淨係換左3次裝,10lv100%+7拳,50萬,20lv+10敏套,50萬,35lv拳同64lv拳汁金葉樹葉產物,冇洗過錢
計多8set標落去,我買個時100萬,total900萬
攻低?好遺憾,我高過好多"裝備"人
坦白講解番任都過左呢個數
以下係你講既
頭2個都仲係識玩既
後面個d跟本就係有錢人同社交做法
識玩:識做任
識玩:識放d岩市價卷

識玩:有名氣>放點收點
識玩:有fd,借裝黎玩
識玩:就知冇錢全幸係冇可能事

作者: takman2626    時間: 2-6-2010 00:31
即係刀賊前100lv全幸比較勁d~到後期先加d敏???
我都係好亂=.=
不過....自己一個玩好悶=.=
作者: ivanyoyo    時間: 2-6-2010 17:08
無錢玩唔到全幸?
我唔想插都唔得
我玩分身從來唔會放大量錢落去
我隻100等皇標
由頭到尾淨係提供左水錢,標, ...
遊俠翔 發表於 1-6-2010 23:59

我都認同你既換裝.....但係全幸.........係後期好難bo
後期1攻幾多幸 (4左右架,我都唔幾得)
一個64楓攻,普通能力33攻
之後一個100拳(110果d冇錢一定出唔到拉)46
中間差幾多呢......(46-33)x4(52幸 咁如果你點d敏52敏,你應該可以勁過全幸
加埋你係怪打到果d(以經唔計合成....) 上下套 加埋最小10幸10敏.... 又有手套 相信差幾大下....
作者: 遊俠翔    時間: 2-6-2010 21:21
我都認同你既換裝.....但係全幸.........係後期好難bo
後期1攻幾多幸 (4左右架,我都唔幾得)
一個64楓攻,普 ...
ivanyoyo 發表於 2-6-2010 17:08

用100拳要點140敏
點左52,你仲要成接近90

一邊淨係搵隻普通拳,你要沖多90敏,邊邊哂錢d?
作者: ivanyoyo    時間: 2-6-2010 21:28
用100拳要點140敏
點左52,你仲要成接近90

一邊淨係搵隻普通拳,你要沖多90敏,邊邊哂錢d?
_______________ ...
遊俠翔 發表於 2-6-2010 21:21

90.............可能難小小.............還有楓祝存在.......
不過點都好..........我地發開左黎講,e家條友係想問刀唔係鏢=.=''
作者: takman2626    時間: 2-6-2010 21:35
90.............可能難小小.............還有楓祝存在.......
不過點都好..........我地發開左黎講,e家條 ...
ivanyoyo 發表於 2-6-2010 13:28

哈哈
係=.=我想玩刀多d
係未即係全幸刀係頭100lv最高攻???
但係無eq換嫁喎
作者: *林、    時間: 2-6-2010 23:49
轉至:
微 ...
ivanyoyo 發表於 28-5-2010 22:15

我抽到10知精靈釣魚包...不過5個點用= =

今日我見到兩個公會入面既人由20升到60...- -
作者: takman2626    時間: 3-6-2010 02:22

今日我見到兩個公會入面既人由20升到60...- - ...
*林、 發表於 2-6-2010 15:49

係未要用點數抽???
可唔可以俾我加入升lv lol
作者: ls006493    時間: 7-6-2010 12:26

今日我見到兩個公會入面既人由20升到60...- - ...
*林、 發表於 2-6-2010 23:49

巴哈人地一個星期(35小時)升到120lv- -超神
作者: takman2626    時間: 7-6-2010 18:01
想問
一個新人...無任何舊人support
無錢...唔想買點數
點可以升lv快d?
作者: ivanyoyo    時間: 7-6-2010 18:03
想問
一個新人...無任何舊人support
無錢...唔想買點數
點可以升lv快d?
takman2626 發表於 7-6-2010 18:01

幫唔到你,你一定要慢慢升LV咁,白手打怪係冇水錢,又唔夠人D裝勁,打怪扣得慢
你應該去賣左20蚊點數換一筆足夠你以後升LV既水錢先拉(200點有1E,夠曬你用)
作者: takman2626    時間: 7-6-2010 18:55
幫唔到你,你一定要慢慢升LV咁,白手打怪係冇水錢,又唔夠人D裝勁,打怪扣得慢
你應該去賣左20蚊點數換一筆足 ...
ivanyoyo 發表於 7-6-2010 10:03

hkd$20可以買到點數???有幾多點呀???
如果我唔係用果d點數黎換錢,用黎升lv用~可以升到幾多到??
作者: ivanyoyo    時間: 7-6-2010 18:59
hkd$20可以買到點數???有幾多點呀???
如果我唔係用果d點數黎換錢,用黎升lv用~可以升到幾多到?? ...
takman2626 發表於 7-6-2010 18:55

20蚊 去7-11 買張200i gash 既單
同我換(人地都得),都有最少1e 1e相當買到
100000支加10000hp既補品(夠你每秒飲一支飲27個鐘= =
(通識老師話,我呢d表達方法,學名係叫強姦數據= =)
作者: takman2626    時間: 7-6-2010 19:03
20蚊 去7-11 買張200i gash 既單
同我換(人地都得),都有最少1e 1e相當買到
100000支加10000hp既補品(夠你 ...
ivanyoyo 發表於 7-6-2010 10:59

rape data hahahaha
如果我諗住唔換錢
咁買幾多點數先可以升lv快d????
自己一個升lv~~~
作者: ivanyoyo    時間: 7-6-2010 19:23
rape data hahahaha
如果我諗住唔換錢
咁買幾多點數先可以升lv快d????
自己一個升lv~~~ ...
takman2626 發表於 7-6-2010 19:03

20點就足夠拉
想玩落去先再買拉
作者: 我係new手    時間: 7-6-2010 19:26
20點就足夠拉
想玩落去先再買拉
ivanyoyo 發表於 7-6-2010 19:23

雖然你成身都係gag ,
不過呢個我好認真咁笑左
作者: takman2626    時間: 7-6-2010 19:27
20點就足夠拉
想玩落去先再買拉
ivanyoyo 發表於 7-6-2010 11:23

200點應該買d咩黎快速升lv啦??
作者: ivanyoyo    時間: 7-6-2010 19:58
200點應該買d咩黎快速升lv啦??
takman2626 發表於 7-6-2010 19:27

200點只可以買到水錢
等你唔洗用椅子回血咋
你要逆天升lv 1200點應該升到0到廿幾lv 1個鐘
作者: takman2626    時間: 7-6-2010 21:45
200點只可以買到水錢
等你唔洗用椅子回血咋
你要逆天升lv 1200點應該升到0到廿幾lv 1個鐘 ...
ivanyoyo 發表於 7-6-2010 11:58

即係買點數黎換幣好d啦~~~最多可以換幾多???我係星光精x ser.....
1e即係幾多錢?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2