樂古Nakuz

標題: 槍法討論區 [打印本頁]

作者: 紫月舞天    時間: 24-3-2006 18:28
大家可以在此發問你對槍法的意見及問題

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: dogdog7    時間: 24-3-2006 18:32
玩搶pk同打怪要勁應該點加好呢?

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: davaragon    時間: 24-3-2006 19:23
最好加2力2體2心

學風電 同 撗掃 鍾意既可以學埋烏龍

作者: [H]lamlam1024    時間: 24-3-2006 19:25
我覺得烏龍好用過橫掃.."
不過都係我覺得姐= ="

作者: chy122197    時間: 24-3-2006 20:04
學烏龍同風電都夠啦= =
本人覺得∼因為你升太多技∼d技都高l.v唔到去邊

作者: davaragon    時間: 24-3-2006 20:44
唔係既..兩招可以唔駛等咁耐

快d的

作者: 小龜    時間: 24-3-2006 21:25
槍-口-

我重申一次*

未必唔夠刀打!

之前教錯大家唔好意思*

槍手有人升全力..

有人問..

唔夠血用喎*

唔夠血用咪食藥囉..

好似5力1體既槍咁*

都係多一點血...多唔多少唔少喎*

其實加點係你鍾意點加就點加..

無限定你嫁^^

[ Last edited by 小龜 on 2006-5-9 at 02:33 PM ]
作者: 凍檸樂    時間: 25-3-2006 13:40
Originally posted by davaragon at 2006-3-24 19:23:
最好加2力2體2心

學風電 同 撗掃 鍾意既可以學埋烏龍

烏龍唔係好過撗掃咩- -?

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: wdadpdyd    時間: 25-3-2006 14:36
烏龍出得慢.......

作者: 麥兜仔    時間: 25-3-2006 14:45
我加3心3體...但係....d技能招招都係外功?
咁好似風馳,橫掃兩招(我學左)都唔係扣多好多..但係mp多d....唔洗咁快就坐

作者: wdadpdyd    時間: 25-3-2006 14:52
佢地講既係pk用既槍ar......

作者: dogdog7    時間: 25-3-2006 15:22
pk要勁同唔洗咁快就坐應該點加?

作者: Nami_YiN    時間: 25-3-2006 16:03
係囉..= =
我唔多識點+點..
好想知點加..= =
最好係pk用:D

作者: 逍遙小龍    時間: 25-3-2006 16:53
Originally posted by 麥兜仔 at 2006-3-25 14:45:
我加3心3體...但係....d技能招招都係外功?
咁好似風馳,橫掃兩招(我學左)都唔係扣多好多..但係mp多d....唔洗咁快就坐

你次次都係放技能?

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: ~冥之神~    時間: 25-3-2006 23:32
橫掃建議不要學...初期會好勁...但係你到左廿幾三十lv倒就會冇用...因為範圍唔夠大同攻低
烏龍範圍大概有7步(超大範)加上打多下攻高...
佢既回速應該係用完一次即刻可以再用

作者: dogdog7    時間: 25-3-2006 23:41
pk要勁同唔洗咁快就坐,係唔係咁加3心3體

作者: ~冥之神~    時間: 25-3-2006 23:59
心體加到50同60咩都夠=.=....你鐘意就多少少體...心真係用唔哂囉....你仲可以坐同食藥
你如果唔加力就真係.....有點兒那個....最少都放番2力...冇力你點殺怪...點升lv...點賺錢...冇裝想pk勁真難呢....

作者: 逍遙小龍    時間: 26-3-2006 01:13
我想問, 12級槍手去邊度打怪?

作者: pcboy    時間: 26-3-2006 03:03
比我就4力2體/5力1體
力可以加一擊玩爆擊就岩
槍技因為快可以閃黎曬去 招風馳
從已曬d對方少少時間黎打你所以著數d
我壓力測試用25lv弓手雖然有成323~360攻
但係輸比一個21lv槍手
輸在因為加力有一擊佢一爆就爆就我4xx血死左
所以我覺得e隻game爆擊才是王道

作者: davaragon    時間: 26-3-2006 08:12
咁有冇比佢串

作者: 魔殺    時間: 26-3-2006 08:13
我係新手....入黎聽聽先 @@

作者: 小水    時間: 26-3-2006 11:09
Originally posted by pcboy at 2006-3-26 03:03:
力可以加一擊玩爆擊就岩
輸在因為加力有一擊佢一爆 ...

弓手pk出名廢..

作者: [H]lamlam1024    時間: 26-3-2006 12:11
Originally posted by pcboy at 2006-3-26 03:03:
力可以加一擊玩爆擊就岩

其實一路都有人講槍加哂6力都唔會夠刀高攻~
所以有冇必要加到咁多力~
如果咁多力不如玩刀~
同埋你升lv同pk用技多定就咁打多?
如果就咁打多就話你爆擊有用~
但係如果用技升lv同pk既話~
d技幾lv果時~用4,5下就用完mp啦~
所以唔加心唔得~
如果諗住玩高攻~建議大家玩刀啦~

作者: bizwai    時間: 26-3-2006 12:11
#7    IP: 已記錄  

我覺得唔使加力啦-3333=

你都唔夠刀黎嫁啦..

我就加4血2心!

狂爆XD

成個法師咁*

作者: ~冥之神~    時間: 26-3-2006 13:22
弓手不用再提pk了...除非你是偷襲紅人或者打比自己低10級的吧
槍手建議把心加到60就夠了 體就每級點1

作者: pk007sky    時間: 26-3-2006 13:27
Originally posted by pcboy at 2006-3-25 19:03:
力可以加一擊玩爆擊就岩

X2  me  too....

Originally posted by 小水 at 2006-3-26 03:09:

弓手pk出名廢..

no啦...你唔識玩姐...

[ Last edited by pk007sky on 2006-3-26 at 05:29 AM ]

作者: i-CCW    時間: 26-3-2006 13:52
Originally posted by pk007sky at 2006-3-26 13:27:

X2  me  too....

no啦...你唔識玩姐...

[ Last edited by pk007sky on 2006-3-26 at 05:29 AM ]

高手,弓手點P先勁??bao_29

作者: pk007sky    時間: 26-3-2006 13:55
橫掃千軍同烏龍翻江

有D咩分別???

烏龍翻江係唔係大範圍

橫掃千軍就無烏龍翻江咁大範圍,不過就高攻小小???

有錯勿插,請指教

作者: [H]lamlam1024    時間: 26-3-2006 14:04
Originally posted by pk007sky at 2006-3-26 13:55:
橫掃千軍同烏龍翻江

有D咩分別???

烏龍翻江係唔係大範圍

橫掃千軍就無烏龍翻江咁大範圍,不過就高攻小小???

有錯勿插,請指教

橫掃打3下~範圍比烏龍細~
烏龍打4下~範圍大d~

作者: pcboy    時間: 26-3-2006 14:51
香港就唔知
大陸人話30lv後的槍技係好勁
刀前30就可能係到打曬但係到左30lv先知

作者: pk007sky    時間: 26-3-2006 16:40
Originally posted by i-CCW at 2006-3-26 05:52:

高手,弓手點P先勁??bao_29

我唔係高手....

作者: lemon3117k    時間: 26-3-2006 16:41
入黎睇下先=3=

作者: 243978    時間: 26-3-2006 17:24
其實係咪體為主呢???

作者: 小展    時間: 26-3-2006 17:44
咁即係加唔加力好呀????

作者: ItoMisaki    時間: 26-3-2006 19:11
想問下   新手 玩槍 應該點加...............
見到呢度 咁多人發言  唔知點好............
如果 又想 打怪..又想pk咁..應該點....

作者: [H]lamlam1024    時間: 26-3-2006 19:18
2力2體2心都唔錯~
其實28號只不過係封測~
玩錯左既都唔大問題~
大家可以跟自己既想法加~
我就會試下3體3心~
試完覺得唔好咪del囉~公測唔玩錯就得啦~

作者: ItoMisaki    時間: 26-3-2006 19:28
Originally posted by [H]lamlam1024 at 2006-3-26 19:18:
2力2體2心都唔錯~
其實28號只不過係封測~
玩錯左既都唔大問題~
大家可以跟自己既想法加~
我就會試下3體3心~
試完覺得唔好咪del囉~公測唔玩錯就得啦~

公測幾時到ga?

作者: [H]lamlam1024    時間: 26-3-2006 19:29
Originally posted by ItoMisaki at 2006-3-26 19:28:

公測幾時到ga?

官網冇講..我唔知..答唔到你..

作者: 豬嘜    時間: 26-3-2006 19:48
香港勁白痴-﹏-咩招都可以學到
日本就唔同啦..只係可能2個屬

作者: dogdog7    時間: 26-3-2006 22:39
我試下2力2體2心好似幾好,唔知大家仲有冇更好的意見,我係新手唔識加點

作者: Nami_YiN    時間: 27-3-2006 00:43
咁0者係到最後..槍要點加點法唷-口-..?
我個人就比較想用技升..
但係+力同用技有冇關係呢..?

作者: tung3214    時間: 27-3-2006 09:47
槍邊招技好用呀
佢好有幾招我唔知用邊招呀>"<

作者: [H]lamlam1024    時間: 27-3-2006 10:51
加力對技都有用~不過如果唔加心~
mp會少d囉~咁pk果時用6,7下技就冇得用~

橫掃/烏龍 (升lv用..選其一..要升兩種技..不如升死一種)
風馳 (pk用)

作者: ranman89pk    時間: 27-3-2006 12:53
very nice 我都想用下槍

作者: .龍馬.    時間: 27-3-2006 15:01
Originally posted by [H]lamlam1024 at 2006-3-26 06:04:

橫掃打3下~範圍比烏龍細~
烏龍打4下~範圍大d~

咁以上邊招會扣得多d啊??

同埋槍手即係點+好者-.-
有人又話2力2體2心,又3體3心
即係點=.=!

仲有槍手用乜野屬性好啊?

p.s我岩岩拎到封測acc啦=3=
聽日可以開槍手玩-3-

[ Last edited by .龍馬. on 2006-3-27 at 07:05 AM ]

作者: 逍遙小龍    時間: 27-3-2006 17:06
其實槍既特技要加禦力/生命力/內力/還是護體?
還有, 槍攻/武器加強果招洗唔洗?

作者: ^Flam^    時間: 27-3-2006 18:21
其實槍比其他武器有咩優勝既地方

作者: 空靈仔    時間: 27-3-2006 18:31
我覺得烏龍好用過橫掃

作者: 逍遙小龍    時間: 27-3-2006 19:09
Originally posted by ^Flam^ at 2006-3-27 18:21:
其實槍比其他武器有咩優勝既地方

可以大範圍打怪, 攻都算高, up level快~

作者: ^Flam^    時間: 27-3-2006 19:17
Originally posted by 逍遙小龍 at 2006-3-27 11:09:

可以大範圍打怪, 攻都算高, up level快~

大範圍好似樣樣武器都有嫁啵...
升lv唔會刀快d咩

作者: 泥灘中的落葉    時間: 27-3-2006 19:44
Originally posted by dogdog7 at 2006-3-24 10:32:
玩搶pk同打怪要勁應該點加好呢?

我見過全力槍架....都幾變態=.=

作者: ranman89pk    時間: 27-3-2006 20:10
點止變態...加勁d裝仲可秒高級怪

作者: 白天雪飄    時間: 27-3-2006 20:56
搶手要點加點,

作者: davaragon    時間: 27-3-2006 20:56
但係如果講群升...昌係點都比唔上..弓

佢個招大覺...1招扣300幾or 500幾

作者: kuugajohn    時間: 27-3-2006 21:22
我覺得烏龍好用過橫掃.."
不過都係我覺得姐= ="

....

作者: ckm199030    時間: 27-3-2006 21:26
我想槍應該幾好玩

作者: 乂牙撈乂    時間: 27-3-2006 21:32
我都唸住玩槍

作者: davaragon    時間: 27-3-2006 21:34
咁到時咪昌佬好好好好好多囉- -

作者: .龍馬.    時間: 28-3-2006 14:50
1.我想問下d武功有冇得升lv gar= =?
   係咪用得多就得?

2. 槍手應該點用d技能點啊?+邊幾招好(特技啊個d)?

[ Last edited by .龍馬. on 2006-3-28 at 09:08 AM ]
作者: ooretbsm    時間: 28-3-2006 16:50
????
作者: 【惡●魔】←殺    時間: 28-3-2006 22:03
Originally posted by .龍馬. at 2006-3-28 14:50:
1.我想問下d武功有冇得升lv gar= =?
   係咪用得多就得?

2. 槍手應該點用d技能點啊?+邊幾招好(特技啊個d)?

[ Last edited by .龍馬. on 2006-3-28 at 09:08 AM ]

1.有呀,用得多就會升架啦
2.你開頭做左任務就會有1w點,我開頭就會+打坐去到2lv,因為2lv夠坐到你15lv架啦= =",之後就物都
  +曬槍既lv,記住7lv開始要留返1w點去到10lv果陣學輕功
作者: 【惡●魔】←殺    時間: 28-3-2006 22:11
我見到咁多人係咁問點+點,經過我睇曬咁多個論壇既教學+埋自己既" 理論= = ":
開頭1-5lv  4力2體
5lv之後我就會 2力2體2心  咁+
因為你高lv果陣多數都係爆技清怪,心就一定要+
槍多數唔知做咩多數會做左引怪果位= =所以體一定唔少得
力就唔洗點講,一定要+既~
槍應該係玩金,打暈左人地之後就係咁風馳電掣打人地
槍都算係清怪清得ok,所以5lv之後就去打 "幹"屍,打到7lv到就要去打萬"連"
升到9lv就可以去塔"2"寺升,升到14lv咁上下,就可以去皇陵升架啦

(上述係個人意見)

[ Last edited by 【惡●魔】←殺 on 2006-3-29 at 07:07 PM ]
作者: .龍馬.    時間: 29-3-2006 09:09
Originally posted by 【惡●魔】←殺 at 2006-3-28 14:03:

1.有呀,用得多就會升架啦
2.你開頭做左任務就會有1w點,我開頭就會+打坐去到2lv,因為2lv夠坐到你15lv架啦= =",之後就物都
  +曬槍既lv,記住7lv開始要留返1w點去到10lv果陣學輕功

咁唔使+個d屬性同護體啊?
作者: 乂阿DeN    時間: 29-3-2006 21:14
我想知依家玩咩野 pk 最勁呢????
作者: 1989813    時間: 29-3-2006 23:13
我都想知槍駛唔駛加屬性....因為我未點過同埋我d攻好低
作者: ka1wai    時間: 29-3-2006 23:34
我覺得pk話+1力2體3心
作者: alexhib    時間: 30-3-2006 17:56
pk最好學咩技?
作者: 乂惡魔乂    時間: 30-3-2006 18:01
我覺得加3力2體1心,好d喎
作者: 輝輝.休想    時間: 30-3-2006 18:21
心都幾重要
冇mp  就88
作者: 零三    時間: 31-3-2006 17:28
唔係+力冇用咩 ??
咁應唔應該+力 ?
咁..3體3心係咪好過2力2體2心 ??
作者: ottolee    時間: 31-3-2006 18:59
咁即係加唔加力好ja???=3=
作者: ottolee    時間: 31-3-2006 19:00
咁即係加唔加力好ja???=3=
作者: 輝輝.休想    時間: 1-4-2006 12:09
加law  我都係加 2力2体2心
作者: 蕃•茄•仔    時間: 1-4-2006 13:32
我只能講2力2心2體  係好廢的~
我以SOLO黎講  你血用晒D內力一定會剩好多
以組團黎講 我覺得槍既角色係引怪的  咁樣一來 血應該為主
以唔好做注米蟲  一定唔好唔加力  最少都加2-3力
我只可以說  如果你剩係狂加2心  個人物只有多護  SOLO 團練都唔勁~
想多內功?  加快打坐吧~~  6打坐就可以補70~80 或者被動技加內力好過~
我玩過4種槍  2心2力2體  3力3體(每10等加6心) 4力2體 全力
以我SOLO黎講 3力3體既練法係練得最快最舒服(指用藥少) 每個都練到16等
2心2力2體 內力係多 不過有時藥都食唔切就香左 全力就唔好講啦
團練  我就唔敢講  4個人都多數係SOLO~
作者: 輝輝.休想    時間: 2-4-2006 20:07
我e家 轉加4力1体1心
作者: 肥康    時間: 3-4-2006 01:03
Originally posted by 蕃•茄•仔 at 2006-4-1 13:32:
我只可以說  如果你剩係狂 ...

3力3體咁+會唔會唔夠mp用?
作者: 蕃•茄•仔    時間: 3-4-2006 13:28
唔夠內力用就食藥啦=-="
家陣又練緊個5力1體同4力2體=-="
睇下邊隻好用  等公測就練-o-"
(封測就係咁用 乜人物都練下a_a" 反正都刪人)
作者: Elber    時間: 4-4-2006 09:24
力可以加一擊玩爆擊就岩

我都同意...特別係刀客既一擊...次次都可以反敗為勝...
作者: [S]阿盼    時間: 4-4-2006 19:14
經我既研究  加mp 係冇用既
加力 加攻 又加護體   
普攻 會影響技能既攻擊力
加心  除左多d內力之後 有咩用=.=??多d護體=.=?
多護體 不如我去加力
so  加5力一體 or 6力  good
作者: Elber    時間: 4-4-2006 21:55
加點都可能係其次
最重要係套裝備有冇強過
我之前同一個劍客打
個個都話劍廢,但我打過先知劍勁...-.-
作者: SK2    時間: 5-4-2006 10:48
用咩5行好
係咪土好?
or金好?
作者: ~聖月~    時間: 5-4-2006 21:34
Originally posted by 蕃•茄•仔 at 2006-4-1 13:32:
我只可以說  如果你剩係狂 ...

但係有時爆到冇mp...
想打坐唔得...
食mp...又要買啵~
作者: limhoho2008    時間: 6-4-2006 22:45
作者: 77415520    時間: 9-4-2006 12:51
心加到50 左右 夠啦  之後+4力  +1體  會好d
作者: 真的不想    時間: 9-4-2006 12:59
Originally posted by 77415520 at 2006-4-9 04:51:
心加到50 左右 夠啦  之後+4力  +1體  會好d

4力1體 你又讓人 1 點...勁 =v="
作者: 雲∼*    時間: 10-4-2006 21:42
Originally posted by ~冥之神~ at 2006-3-25 23:32:
橫掃建議不要學...初期會好勁...但係你到左廿幾三十lv倒就會冇用...因為範圍唔夠大同攻低
烏龍範圍大概有7步(超大範)加上打多下攻高...
佢既回速應該係用完一次即刻可以再用

這帖子是由 Anson 管理 ...

但係烏龍奇慢...
遲d出完2招橫掃...
人地仲用緊烏龍- -"
講錯勿插...bao_16

作者: 真的不想    時間: 10-4-2006 22:21
Originally posted by 雲∼* at 2006-4-10 13:42:

但係烏龍奇慢...
遲d出完2招橫掃...
人地仲用緊烏龍- -"
講錯勿插...bao_16

真唔真呀.... ?
就公測  唔想升錯技 =w="""
作者: [S]阿盼    時間: 11-4-2006 20:15
烏龍後期先見到比較大既分別._.
作者: WAI~~~~~    時間: 11-4-2006 20:42
槍要升金~木~水~火定土~五合
作者: 雲∼*    時間: 11-4-2006 21:13
其實我覺得玩game唔洗同人地一模一樣吧- -
成日見到人問點加最好...點加最好...
如果有最好呢個定義...我覺得呢隻唔會係一隻好game囉...
跟自己喜好去加...才是王道...

個人意見...勿插...xd
作者: WAI~~~~~    時間: 11-4-2006 21:31
Originally posted by 雲∼* at 2006-4-11 13:13:
其實我覺得玩game唔洗同人地一模一樣吧- -
成日見到人問點加最好...點加最好...
如果有最好呢個定義...我覺得呢隻唔會係一隻好game囉...
跟自己喜好去加...才是王道...

個人意見...勿插...xd

人兄弟~你ge意見好好~但係都係問下d高手意見~~
作者: [S]阿盼    時間: 11-4-2006 21:47
4力 加一暴擊
我個人認為5力一體最好
6力要有錢去強化裝
(冇錢 唔驚 練番個弓 包你賺錢 打裝賣裝 呢d技巧靠大家自己去發揮)
招式練 烏龍同風馳 必練 
1∼∼4lv接任打石珠(先升打坐) 你打夠10個果時都差唔多4lv
then 打完 上去搵風清羊 佢會叫你打5隻呆呆
打呆呆升到5lv 返去學烏龍  then 買十幾個面包
去解玉門關亂軍既任務 升到9lv左右(用烏龍一次打2∼3隻 好好升)
9lv 返去接哂d任  再解埋許xx的煩惱
咁呢個時候你都差唔多10lv 換左武器
接埋個投x鬼既任  打投x鬼升到13lv(帶多幾個面包 因為太多隻係埋一齊又主動攻擊)  一個面包都係30者 好過你死一次 冇成千蚊
13lv 可以去塔x寺升  (武器去洛陽換 因為有+1 13lv槍買=16槍既攻)  係塔x寺 拖3隻左右升 記住 要兩野可以秒
升到17 左右 可以去皇0升到20lv 20lv 同人組隊上密室 非常好升
玩到呢個 相信你再唔係新手啦
個人玩左咁多個槍 
認為 6力or5力一體 最勁
加心 完全冇用  力會加暴擊(4力一暴擊) 
任一定要解 唔係冇錢 除非你好好運 成日打到千金袋
仲有一點 強化係非常重要  
屬性果方面 我唔清楚  但係打坐 必升
打左咁多  鍾意既咪參考下  唔鍾意既  自己咪打篇出黎
但係千祈唔好話咩冇用阿 人身攻擊果d 
唔好問我加敏 好冇 加心好冇  因為我覺得心敏對槍完完全全冇用

[ Last edited by [S]阿盼 on 2006-4-11 at 09:58 PM ]
作者: CWING    時間: 12-4-2006 12:16
Originally posted by [S]阿盼 at 2006-4-11 21:47:
4力 加一暴擊
我個人認為5力一體最好
6力要有錢去強化裝
(冇錢 唔驚 練番個弓 包你賺錢 打裝賣裝 呢d技巧靠大家自己去發揮)
1∼∼4lv接任打石珠(先升打坐) 你 ...

果然詳盡
好有道理
我都同意你既講法!!
作者: [S]miuchiho    時間: 12-4-2006 13:31
撗掃同烏龍
咩勁d
作者: 唔駛客氣    時間: 12-4-2006 15:08
咁你地覺得4力1體1心好唔好?
作者: SUPerz臭b*    時間: 12-4-2006 15:37
要點加點架-0-我唔識也..
作者: 絕頂傻仔    時間: 12-4-2006 18:20
橫掃好唔好用架?
作者: CWING    時間: 12-4-2006 18:24
加法1:2力2血2心
加法2:3力2血1心
加法3:2力3血1心
其他慢慢研究
作者: battlesunx    時間: 12-4-2006 19:19
想問下學錯左技有咩唔好...
作者: 絕頂傻仔    時間: 13-4-2006 09:36
Originally posted by [S]阿盼 at 2006-4-11 13:47:
4力 加一暴擊
我個人認為5力一體最好
6力要有錢去強化裝
1∼∼4lv接任打石珠(先升打坐) 你 ...

4力2體好唔好

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2