打印 上一主題 下一主題
收起左側

點為之高手 !@@ 其實呢個標題已經過去佐 大家唔使回覆架喇 一陣有人又話我地炫耀

關閉 [複製鏈接]
玩街場要求唔識既人合作有難度,
所以每每 要封人逐一擊破.
一個識玩既人, 需要有適當判斷, 明白兵種相剋, 懂得衡量價值
例如 自己死100, 人地死50, 你未必蝕抵.
       因為可能你呢個舉動救左你同盟一座就爆既堡
高唔高手, 就差在你既策略 既成功率

一個成功既團隊, 合作好重要,
一個成功既玩家, 判斷力同策略就最重要.
回復 支持 反對

原帖由 hoi2007 於 11-2-2008 09:08 發表
我自問以樂古既水平泥講我係強手(我不相信有神手的存在)

連最基本既神手既定義都未有就話唔相信有呢樣野
既有神手呢個專稱, 就唔好將佢視為人所不能
神手唔係神, 唔係隨心所欲
有人玩兵堡玩到登峰造極,
就應予以最高殊榮,
至於硬是要將神手比作神 等無謂之說,
就不必在此爭論一番
回復 支持 反對

原帖由 馭影靈風 於 12-2-2008 12:18 發表
[[tyjp-5-9]] 條打日本.....1隊對1隊
邊個死

很差的諷刺
你既情況建基在1on1上
忽視左同盟既存在
呢個情況亦不是只有在兵堡出現,
係aoc所有map都可以出現, 並唔係兵堡的問題
更加無聊的一點是, 以為以絕境就可以衡量玩者既實力?
需要像耶穌被釘十字架死後復活 才稱得上兵堡神手嗎?
回復 支持 反對

原帖由 感恩 於 20-2-2008 15:00 發表
我從來不知道甚麼叫高手

只知道每一場我是甚麼國家
應該盡甚麼本份

只知道我甚麼時候要救駕  甚麼時候護衛  甚麼時候打突襲反攻

只知道甚麼時候定軍心  甚麼時候幫助指揮

這是兵堡玩家應有的本份吧?

有高下之分嗎?  現在不是軍功爵.

本份存在, 高下之分同樣存在, 兩者無抵觸
決策既成效 顯示玩者用兵既高下.
閣下所言既'知道' 係需要玩者以主觀判斷,
如果連'甚麼時候要救駕  甚麼時候護衛  甚麼時候打突襲反攻'都不知道
在只有'本份'存在的國度下 應配以甚麼稱謂呢?
是否等於沒有兵堡玩家應有的本份?
相信只有在致勝因素極其單純的情況下,
才會有'本份'的單一出現.
否則, 我想會是閣下把兵堡看成鬥快扣血的戰士殺戮遊戲,
或是, 已經習慣勝利.

回復 支持 反對

樓上果位, 我幾乎唔知你想講乜.
回復 支持 反對

原帖由 小tea 於 8-3-2008 04:05 發表

補充:
唔明以上既人 可以唔使理 ~ 因為篇野凈係俾明既人睇
雖然睇完 我都唔係好明自己講緊咩@@ 11

非常好, 但請註明原文再經修改.
免得俾人話以修改原文黎掩飾詞不達意呢個事實.
回復 支持 反對

無聊!!

純為圍內互相炫耀既post.
無聊!
王者之風唔係咁展示的.
要謙虛亦唔需要話謙虛.
要讓自己出名, 就真真正正靠實力打出名堂.

此話只說給看得明白既人看, 不明白的話可以不需理會.
回復 支持 反對

我就係覺得無聊

我咁樣講得出呢d說話, 自然就是不滿你地既言行.

ps.有心要del, 跟手就del, 唔駛再re我呢個留言
回復 支持 反對