打印 上一主題 下一主題
收起左側

點為之高手 !@@ 其實呢個標題已經過去佐 大家唔使回覆架喇 一陣有人又話我地炫耀

關閉 [複製鏈接]
帶領到全隊由劣勢>優勢。
將不可能變為有可能。
懂得進攻和閃人的時機。

你話我成日抽中好文明,成日屈機,靠文明唔算勁人。
我話運氣都係實力既一種。

好似好多人話龜兵既問題。更有人話留1隊都唔得。
請問1隊唔留,人地有維京/阿G/哥德/HUNS,等等之類既打堡兵
係"有兵就出既情況底下",你認為單靠攝住兵邊同靠堡射,就可以守到??
單靠城堡射,都比人爆1-2個堡,更甚者3堡或以上

其實有時自己中廢文明,人地勁文明。
即使輸左唔代表你真係廢過人地,
TEAM1  韓波西拜
TEAM2  塞維 阿G 條
老實講,基本上TEAM 實輸。
如果你係TEAM2,爆死TEAM1 2個或以上
或者爆左佢地好多堡
我覺得已經係有交代,因為佢地咁既文明都落入比人爆得咁勁既情況低下
你已經係好勁。
回復 支持 反對

5.有d人鐘意 打自己 唔使人指揮 唔使合作都得 想攻就攻想守就守 <新手行為

唔一定新手囉。有d時候你係要自己一個人做野嫁啦。

玩兵堡係要合作,係team work。
但係自己一個人行動唔代表冇teamwork。

玩兵堡需要互補不足,同埋識得去剋制敵人。
你識控兵可以令到優點更加突出,缺點可以稍稍變得冇咁明顯。

例如日本用巡邏打拜,可以一戰甚至羸。
但係冇巡就可能死唒/死多d。

我曾經用土火,1隊打1隊馬車。1隊分3team打好似玩火槍咁郁黎郁去咁射
結果都打羸馬車。但係如果沖過黎,咁我都會死。
呢d就係控兵同唔控兵既分別。
控兵可以令你既戰況更加順利
回復 支持 反對

原帖由 小tea 於 8-3-2008 19:53 發表
講明唔合作=_=
自己去  唔一定係咁  有時亂咁攻人等於送兵 雖然係打到人地個城著火
個句 新手個句 可能唔係
其實每個人都有可能會咁做既~  隨機應變咯  不過都要睇大局為重
如果你真係亂去攻  而搞到人地帝王 就 ...

你講到明出兵打人只係為左打到人堡著火我冇野講
明知爆唔到就要死爆送人上帝既我冇野好講
呢d視為新手唔該

加上我話分team打,只係一開波,唔該唔好誤會。加上呢個只係例子
我諗係唔洗咁唒時間去探討成效。
回復 支持 反對