樂古Nakuz

標題: 話時話...點品既野 [打印本頁]

作者: wsai    時間: 23-1-2016 23:10
標題: 話時話...點品既野

點解長期掛機都冇人放無想既?我收得唔低嫁啦喎......真係慘...自用都冇人放
作者: plk2016    時間: 23-1-2016 23:23
1)金2,權2,申2 (打天打地刷怪一流)
3)睇裝多,申2群體最有效率
4)人手打冥界海王
5)要有武器
6)隻隻都好玩, 睇你追求咩
7)好睇個人喜好, 燕,金,巨,祖,花,天使<--大路
作者: wsai    時間: 23-1-2016 23:32
條第2問走左上去...依家改番

咁即係1)一定係玩朝唔玩台?金2要果D咩祖先石,難唔難打嫁?不過100LV都難升=.=
3)咁打天單殺勁有咩帥?
4)打完海底王之後可以打咩怪?
6)有冇好推介?
7)即係仲係玩緊6帥冇7帥?以你既推介,主力係咩?花2唔係好廢嫁咩?
作者: plk2016    時間: 24-1-2016 00:59
1)唔一定要玩朝起家。朝祖先石用金1燒得死打到,不過多數都係買, 金1升100LV好好升,有技燒冥海
3)花3臣3都唔錯,單體打天一定係龍
4)打到120入去打食魂
6)印刀,天使,孫悟空
7)有7帥,我會推主力係馬,帥就花3都唔錯,印刀都大力,現在有花3
作者: henryns    時間: 24-1-2016 07:54
講到明唔課金諗咁多野做乜  老老實實單國3帥啦
打食云
作者: henryns    時間: 24-1-2016 07:55
唔課金玩到幾時先可以轉國  7帥?
180符 權能 225兵 唔課金點玩A_A
作者: 晴妹    時間: 24-1-2016 10:17

玩台
花 巨

唔課金... 唔洗諗轉國依樣野....
同埋玩港服岩你多D 遲D出新服
作者: wsai    時間: 25-1-2016 10:39
回復 4# plk2016

1) 咁即係玩朝定玩台好?玩台又玩邊3帥?3)話明玩帥點會玩神獸?
4)朝用權2打食魂?台用咩打?
6)孫唔空有咩用?同印刀比邊隻勁?
7)係咪花3先打到天?花3打天勁唔勁(空裝)?印刀同花3兩隻可以同時要定2選1?
作者: wsai    時間: 25-1-2016 10:40
回復 6# henryns

目好遠大D好,邊個話唔課金玩唔到?
作者: wsai    時間: 25-1-2016 10:41
回復 7# 晴妹

請問3帥,就有花,巨,咁第3隻玩咩?係咪依3隻夠打段?我諗住單國+印帥就唔洗轉國渣
作者: wsai    時間: 25-1-2016 10:44
回復 7# 晴妹

港巨冇用嫁啦,都係等外掛KO,會唔會國巨/印巨好D?其實以前聽個咩淘_可以買個韓巨帳,除左淘X有冇其他途徑可以玩韓巨?
作者: henryns    時間: 25-1-2016 17:27
回復  henryns

目好遠大D好,邊個話唔課金玩唔到?
wsai 發表於 25-1-2016 10:40

無人講過唔課金唔可以玩 我只係話老老實實玩3帥7帥要食4本孫 拎金 王 祖 起碼要轉2次國
當你1本20E  一共120E
D裝 7福戈D全部唔計錢
120E你要搵到幾時?

當你搵到120E先好考慮咁多野  
你依家1E都無...連200兵都買唔起
諗咁多野有咩用?
作者: s20040274    時間: 25-1-2016 19:37
我個人玩台先.用花.巨.雞女....花3打天..巨2都好勁,,召熊頂,,,
開頭衝去打冥洞轉左2轉帥先,,再轉打GG..到時你主吸重快過打冥海..
作者: wsai    時間: 25-1-2016 21:02
回復 13# s20040274

請問你指升雞女1轉只係為左有頂怪而轉?請問花2本身打唔打到天?花3打天可唔可以叫群殺?如是,同申2比較點?你所指既熊係巨2有熊?定係雞女1轉既熊?一開頭未轉帥可以打咩好?同埋花2打冥怪會唔會好弱?花2轉花3係咪打完劇情就代表轉到?GG你係咪指食云果度果隻?唔該唒你解答
作者: wc030201    時間: 25-1-2016 21:28

回復 14# wsai

應該得朝係最好起家  係一個零錢都無時金1 可以自己打先石 2轉後/+打明海 直上炎王
吸到隻權同申2轉時  主角組合技 打冥蛇

中國應該起家最慢....沒主力打,要吸項羽 都慢下...唔介意咪武天慢慢打...可考慮

台灣 先轉花2 打先石 後轉巨2  再轉花3 加隻 趙士林2   慢慢打火EC 都夠玩

長遠玩單國,應該明男最好加啦...

唔課金 印巨最易玩,物價最低... 國巨貴過印巨

HK巨新SER時,應該都物價會低一時...但好快比外掛GG

我印巨無課金的POST
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4522469&highlight=
作者: IMNUT    時間: 26-1-2016 00:12
所以應該用朝 如果新服? 同埋金1可以點打先祖石? 打咩怪?
作者: wc030201    時間: 26-1-2016 02:06
金1 300魔600hp全力  十大量mp女 5隻到 要有回血冰
一開波係難打又易死 我之前20lv就開始打石c子搵先石
當打到7x時應該就夠20個先石 跟轉打冥海是常識 100lv後就2轉 直上殺炎王

啲怪未行近先放技 3一4hit就死
作者: s20040274    時間: 26-1-2016 23:39
回復 14# wsai

趙2召熊..花3..巨2..唔記得左昌3添..轉昌3你可以唔洗轉趙2..因為怪未行埋來就死....
作者: wsai    時間: 27-1-2016 00:18
回復 15# wc030201

請問可唔可以講下花2轉花3既過程係點?我睇極52都唔係好明,好似好複雜要打段咁...
作者: wsai    時間: 27-1-2016 00:19
回復 19# s20040274

有人話昌3勁過印象...你點睇?同埋有花3又有昌3,變左2隻主力,同埋唔需要打天帥嗎?
作者: wsai    時間: 27-1-2016 10:48
回復 15# wc030201

請問有隻印帥咩蛇術師有冇用,睇片好似2轉勁過3轉好多咁?岩起步用定係岩玩勁用?
作者: wsai    時間: 27-1-2016 14:23
招待碼:162542326
作者: wc030201    時間: 27-1-2016 17:53
回復  wc030201

請問有隻印帥咩蛇術師有冇用,睇片好似2轉勁過3轉好多咁?岩起步用定係岩玩勁用? ...
wsai 發表於 27-1-2016 02:48

如果你新服...你點上果100都成問題...腳踏實地吧
作者: wsai    時間: 28-1-2016 11:43
有武廠問題問......請解答......
作者: foolruner    時間: 28-1-2016 11:50
回復  wsai

應該得朝係最好起家  係一個零錢都無時金1 可以自己打先石 2轉後/+打明海 直上炎王
吸到隻權 ...
wc030201 發表於 25-1-2016 21:28

你確定金1可以打先石?
作者: wsai    時間: 28-1-2016 12:03

回復 26# foolruner

請問你知唔知武廠野?
作者: foolruner    時間: 28-1-2016 12:30
回復  foolruner

請問你知唔知武廠野?
wsai 發表於 28-1-2016 12:03

大概知道,想問甚麼?
作者: s20040274    時間: 28-1-2016 18:59
算了唔課金就一定要有肉盾先..巨2打地都好勁..花3天地兩用..
作者: s20040274    時間: 28-1-2016 19:03

雞女一轉時召熊頂 用風打打台先石..打完二十粒轉巨2時轉埋雞女2轉..之點雞女可以點夠召兩次熊的mp後點哂體力..巨2就千五氣後全體
作者: wc030201    時間: 29-1-2016 00:05
你確定金1可以打先石?
foolruner 發表於 28-1-2016 03:50

我更係確定啦....我印巨新手起家就係自己打先石
作者: foolruner    時間: 29-1-2016 00:22
我更係確定啦....我印巨新手起家就係自己打先石
wc030201 發表於 29-1-2016 00:05

那帕1都應該可以打先石吧
作者: wc030201    時間: 29-1-2016 00:24
那帕1都應該可以打先石吧
foolruner 發表於 28-1-2016 16:22

帕1 要打朝先石,應該 都得呀..但打台先石我就唔知啦....佢D 槍冰..一下可秒你 花2都一下秒

朝先石 完部都只係普攻的怪 回血冰企後 保不死
作者: foolruner    時間: 29-1-2016 00:25
帕1 要打朝先石,應該 都得呀..但打台先石我就唔知啦....佢D 槍冰..一下可秒你

朝先石 完部都只係普攻的 ...
wc030201 發表於 29-1-2016 00:24

台灣有優勢吧,有雷公
作者: wc030201    時間: 29-1-2016 00:26
台灣有優勢吧,有雷公
foolruner 發表於 28-1-2016 16:25

你點上2轉 都無咩優勢啦..  加上我台起手...唔會轉雷公

但新板...全部都送2轉.... 果個起家 都差唔多
除中國隻垃圾寧2 起唔到家
作者: foolruner    時間: 29-1-2016 00:36
你點上2轉 都無咩優勢啦..  加上我台起手...唔會轉雷公

但新板...全部都送2轉.... 果個起家 都差唔多
除 ...
wc030201 發表於 29-1-2016 00:26

所以通常都要有過渡才能打先石
明用東方不敗
朝用龜車轉金2
台用雷公+棍仔/花2(除非神課金,否則應該難有花3)

而「通常」自有例外,日本直接賽賽就是了
作者: wc030201    時間: 29-1-2016 00:42
所以通常都要有過渡才能打先石
明用東方不敗
朝用龜車轉金2
台用雷公+棍仔/花2(除非神課金,否則應 ...
foolruner 發表於 28-1-2016 16:36

明送寜3  要自己上 武天 都起家慢左
其他3國都2轉 可以直接 打先石 都易打
台灣 花2 係夠打...只係有機會死下..
作者: foolruner    時間: 29-1-2016 09:09
明送寜3  要自己上 武天 都起家慢左
其他3國都2轉 可以直接 打先石 都易打
台灣 花2 係夠打...只係有機會 ...
wc030201 發表於 29-1-2016 00:42

明送寧2吧

一開始都是拿斧/娃娃打冥海帶升吧,升上二轉不是難事

你不會真的慢慢等二轉才升吧@@?
作者: wc030201    時間: 29-1-2016 16:01
明送寧2吧

一開始都是拿斧/娃娃打冥海帶升吧,升上二轉不是難事

你不會真的慢慢等二轉才升吧@@? ...
foolruner 發表於 29-1-2016 01:09

首先你要用拿斧/娃娃打冥海帶升 就己經無效率, 起家比人慢啦

如果用中國.我會用主直接打怪.吸到隻MP女2轉
李寧 用組合技 主角去打冥蛇 一下秒怪
打蛇打到150LV 就抄投石車轉返1轉.同轉孔2...再入去打食云
基本上我係唔會轉項...太垃圾
結論 中國起家最慢...
作者: foolruner    時間: 29-1-2016 16:54
首先你要用拿斧/娃娃打冥海帶升 就己經無效率, 起家比人慢啦

如果用中國.我會用主直接打怪.吸到隻MP女2 ...
wc030201 發表於 29-1-2016 16:01

初期斧帶升都起家慢?
項加封冰可打大量地怪,加孔理論上可以打全部地怪,都垃圾?
主要升1.2E經,反倒用一轉帶升?

明的瓶頸只有先祖石,要靠封冰+主/武天打
否則港服明朝應該完爆

如果以上說服不了你,加上最後一條應該無話可說了
120後用暴雷/地震打食魂,課金者可以吃大力丸
沒有180符/200符年代,其他三國,沒有可能完成
作者: wc030201    時間: 29-1-2016 18:04
初期斧帶升都起家慢?
項加封冰可打大量地怪,加孔理論上可以打全部地怪,都垃圾?
主要升1.2E經,反倒 ...
foolruner 發表於 29-1-2016 08:54

明的瓶頸 明顯先石+果100LV要吸一隻100LV 你知唔知要給多小經?? 當你主角做主力接近150LV 佢先岩岩好吸完100LV
等你吸完 轉完項... 我都有主角一轉.... 仲要項來做什麼?

點解話項垃圾? 因為明男勁過項 我會用佢做主力都唔用項...當然明主在200LV前都只可打食云
但項後期等抄   前期又不如明男

其他三國的瓶頸 只有先石
因為1轉夠打冥海沖100LV 先石怪又難1轉夠打
你硬要用中國的用先石1轉 沖100LV 我無得講...2隻都接近單打技來
其他3國的主 都唔見得主角 比 2轉更勁... 何需急沖150LV?
金2巨2德2
都比主角好用

Q:初期斧帶升都起家慢?
A:你確定用斧起家是快??
何以見得話用1轉做主力給主角??

120後用暴雷/地震打食魂 同 用組合技打蛇
邊個更快... 我都不太知道, 我無用過前者

作者: foolruner    時間: 29-1-2016 20:44
明的瓶頸 明顯先石+果100LV要吸一隻100LV 你知唔知要給多小經?? 當你主角做主力接近150LV 佢先岩岩好吸完1 ...
wc030201 發表於 29-1-2016 18:04

你確定明男比項強?

Q:你確定用斧起家是快??
A:你確定用斧起家慢?
作者: wc030201    時間: 30-1-2016 04:49
你確定明男比項強?

Q:你確定用斧起家是快??
A:你確定用斧起家慢?
foolruner 發表於 29-1-2016 12:44

項出名垃圾啦. 出技勁慢 明主出2下技 佢先出一下
項技比明主技只係高攻10-20% 傷
開埋天下 勁過項成倍了

真心你D課金佬係唔係未用過項?

你硬話用斧起家快..咁咪快囉... 用把斧同2轉比...你都可以話快  我打喬喬狗起家都比你快啦咁

我正用金2/巨2去比較 你一場冥海都成20秒  金2/巨2 打炎王 都唔洗15秒 一場經係你3倍有多

唔好講2轉咁遠...正係果D 1轉都比你打冥海快啦 金1 巨1 德1
作者: foolruner    時間: 30-1-2016 09:40
項出名垃圾啦. 出技勁慢 明主出2下技 佢先出一下
項技比明主技只係高攻10-20% 傷
開埋天下 勁過項成倍了
...
wc030201 發表於 30-1-2016 04:49

真心問,你是課金佬?A_A

明男需要用到女忍刀,強大裝備,甚至加上強裝祖才能衝上前。

如果不用近身技,要有冰劍、雷劍、軍槍或句刀等等裝備,而且配合頂怪或封冰,加上還要時不時補冰

見你紅字加放大說「一個零錢都沒有」,以上這些都有人送的嗎?還是港巨大量有?

如果說已開服多時,又何會缺120杖和先祖石?

項羽是廢,但你真曉得它廢在哪裏?
作者: wc030201    時間: 31-1-2016 00:01

如果不用近 ...
foolruner 發表於 30-1-2016 01:40

我課金就唔洗用新手起家啦..

唔好傻啦...一來我從沒講過要出去打怪,唔好用你自己幻想人地的想法啦
二來 如果夠10段+祖2 要沖出去何需難?? 咪又係打食云到200LV

明男要沖去殺食云, 最主要唔係要防,而係咁高攻 開大力 1HIT 夠4000傷(180LV後)...就可以速殺
我果時連祖2 都唔開...直沖出去

如果不用近身技,要有冰劍、雷劍、軍槍或句刀等等裝備,而且配合頂怪或封冰,加上還要時不時補冰
打食云封條冰咪得囉? 洗鬼要咁多野咩.....轉武器都等200LV先轉啦

見你紅字加放大說「一個零錢都沒有」,以上這些都有人送的嗎?還是港巨大量有?

你唔好幻想我要有咁多裝啦,課金佬,成日自我FF,明男 空裝開大力都己經勁
無大力/裝 咪封冰慢慢打囉

如果說已開服多時,又何會缺120杖和先祖石?

無錢....又何會不缺120杖和先祖石?

項羽是廢,但你真曉得它廢在哪裏?
用你對明男的題目,佢己經垃圾都不如了
項羽需要,強大裝備,甚至加上強裝祖才能衝上前。
而且配合頂怪或封冰,加上還要時不時補冰
你隻項咁西利?唔洗頂,唔洗封冰,都打到食云?? 神手波我隻項 210SET 都唔夠頂食云, 你果隻咩項來? 咁頂得?

項點樣廢...上一個POST咪講左囉....又唔見你去反駁??

唔好成日FF 再強加人身上啦,大佬...你硬要話項勁咪勁囉...我發覺同你講都哂氣

作者: wsai    時間: 1-2-2016 00:47
有冇人長收石/草?多數人收咩石/草多?
作者: 開工專店    時間: 1-2-2016 01:50
其實我想問..你問緊港服?
我見又話咩200兵  3轉 ..咁快有人有啦?
作者: 新手勿電    時間: 1-2-2016 03:14
明男需要用到女忍刀,強大裝備,甚至加上強裝祖才能 ...
wc030201 發表於 31-1-2016 00:01

其實我爬左文 都係唔明 2位想講d乜
我就講下我情況比大家參考
我自己就用左4日時間
e加已經明男 1轉 165lv
我係度想講翻幾句
我無課過金 亦都無升過武天
寧2 第2日已經抄左 (因為要上10000戰)
1-75 做任
武器方面
75-80 斧頭80後 十字鏢
打怪方面
75-123 海底王
123-150 蛇
打蛇打到153 隻項羽先轉到
先祖石打左3粒only
其它37粒都係收翻黎(賣幽X石賺錢)
之後項羽打炎羅王升上100 順手賺錢買先祖石
項103 劉邦 60 mp女4隻 103 過段
我e加玩到打食魂 封一次冰打到尾 冰都唔洗補(1隊既話)

項羽被動加buff用 祖2 明男 等福袋裝 上冰劍打提婆升200 太皇
作者: wc030201    時間: 1-2-2016 03:44
我自己就用左4日時間
e加已經明男 1轉 165 ...
新手勿電 發表於 31-1-2016 19:14

唔明唔緊要....重點你拆十字標...一切都變得更美好
我地討論新手起家姐....

重點一:我起家唔會轉項....因為比明男更廢 為何咁講,睇返#43  

重點二:某神手質疑明男如何打食云?? 其實我都唔知佢質疑什麼

重點三:某神手說主角用斧頭起家快 快不快就自己念啦,睇返#43 我就覺得打喬喬狗上150LV 很容易
作者: wc030201    時間: 1-2-2016 03:59
有冇人長收石/草?多數人收咩石/草多?
wsai 發表於 31-1-2016 16:47

樓主= =轉題目 開新POST啦...
係HK巨/台巨唔會有長收回事事...一切料 都係比外掛玩死....一係GM抽袋玩死

腳踏實地課金啦
作者: foolruner    時間: 1-2-2016 09:30
明男需要用到女忍刀,強大裝備,甚至加上強裝祖才能 ...
wc030201 發表於 31-1-2016 00:01

沒想到你會將問題拆分來答=.=
我都知你不會衝上去打
(衝上去的時代早已隨著後原住民時代結束而消失,遠攻武才是出路,明顯要你選擇第二個選擇=.=)

但不衝上去,明男…你打算一世打食魂?不是的話,到200級,就又要轉武器,又回到原點,武器何來?<----這是一個問題,別分開答
我不想幻想你需要裝備,但又不衝前放天生技,又不換武器,明男強在何方?而且比項羽強哦

原句是明男好嗎?=.=

項羽不是不用封冰(雖然技術高都可以),我意思是不用不時補冰
平民呀,多瞭解技能吧,多看YOUTUBE吧
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 5415&highlight=
不瞭解技能,只能用金錢看看能否補足技術不足了
作者: wc030201    時間: 1-2-2016 09:53
我都知你不會衝上去打
(衝上去的時代早已隨著後原住民時代結束而消失,遠 ...
foolruner 發表於 1-2-2016 01:30

我都知你不會衝上去打
(衝上去的時代早已隨著後原住民時代結束而消失,遠攻武才是出路,明顯要你選擇第二個選擇=.=)

但不衝上去,明男…你打算一世打食魂?不是的話,到200級,就又要轉武器,又回到原點,武器何來?<----這是一個問題,別分開答
我不想幻想你需要裝備,但又不衝前放天生技,又不換武器,明男強在何方?而且比項羽強哦

首先,新手多數都係食云,唔係仲可以打咩??   二來,如果隻主200LV 你都仲係一個零錢都無咩? 食云牙,最少都有小小錢收D裝啦...收對太鞋,都夠你神沖
無錢,一世打食魂 大有人在啦

但又不衝前放天生技,又不換武器,明男強在何方?而且比項羽強哦
N個POST前,我己講過...唔好再問我,強在邊,答了很多次

原句是明男好嗎?=.=
我明顯串緊你啦,你講果D野,難道隻項做到??
項羽不是不用封冰(雖然技術高都可以),我意思是不用不時補冰
平民呀,多瞭解技能吧,多看YOUTUBE
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 5415&highlight=
不瞭解技能,只能用金錢看看能否補足技術不足了

我真係好想笑
你個YOUTUBE 果隻項來??
好了好了,唉....我就當佢係項...
說好的? 無野頂??
又台柱又鬼弓 又金巨2  仲要200LV 你都好神呀...課金神

夠打勁怪就=勁?

你用呀莫打到2046慢慢打都打得死
呀莫先係最勁 用魔小 又打到所有地怪

補冰問題,我想講 係睇D怪幾時集合哂,清怪能力 唔開大力都比項快啦... 明主出2下=項1下

平民呀,多瞭解技能吧   
我見到得個笑,神手課金同我講技術. 連明男神沖食云都話唔夠打,可想得出你技術多好

你空裝打下呀, 你唔洗5秒比隻怪秒左 5秒都可以太多 頂到2下都比個勁你
項最多都係打下食云 火EC ,

你無勁裝,你轉打其實怪...效率低..速度慢

知你覺得項好勁啦....你話佢勁咪勁嗎... 我打喬喬狗都勁過你
作者: foolruner    時間: 1-2-2016 10:16
我都知你不會衝上去打
(衝上去的時代早已隨著後原住民時代結束而消失,遠攻 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 09:53

哦,都是我的錯,我算明白了
原來你的強,是一世打食魂

YOUTUBE那個是可以不封冰的方法,金巨其實不用,不過有升而已
重點在打法,明女獨弓(如果便宜)可以取代慢吞吞的封冰,想不封冰就要付點錢)

佩服,莫夠打全地怪
平民裝,是一下都不中的打法,頂到5秒的平民裝……頂喬喬狗吧

我找到的YOUTUBE有課金,你就說課金,我找到的YOUTUBE有金巨,就說一定要金巨
改天我龍馬全200陣拍片教學,教新手封冰打食魂我POST上來
你是否就要說我教壞細路,一定要龍馬陣才能封冰打食魂?
還是我必須要重開一個AC?

補充一點,我相信絕大部分人的強,都不是「有效率地打食魂」,而是「打強怪」吧
作者: foolruner    時間: 1-2-2016 10:26
我自己就用左4日時間
e加已經明男 1轉 165 ...
新手勿電 發表於 1-2-2016 03:14

討論新帳如何開局最快最佳
一個說朝鮮用金1打先祖石升金2,主吸,權頂(當然還有申)
另一個(我)說明朝(男女各有好處,未有討論)斧升帶項燕孔2

前題是平民裝
作者: wc030201    時間: 1-2-2016 10:41

YOUTUBE那個是可以不封冰的方法,金巨其實不用 ...
foolruner 發表於 1-2-2016 02:16

YOUTUBE那個是可以不封冰的方法,金巨其實不用,不過有升而已
重點在打法,明女獨弓(如果便宜)可以取代慢吞吞的封冰,想不封冰就要付點錢)

明男冰劍(如果便宜)可以取代慢吞吞的封冰,想不封冰就要付點錢)

你有錢,你覺得明男做不到? 會比項廢??

你D比較 全部都唔係公平情況(同LV/同時間/成本等等) 下比較  你把鬼弓唔洗錢?

佩服,莫夠打全地怪
平民裝,是一下都不中的打法,頂到5秒的平民裝……頂喬喬狗吧

項無野頂....點樣可以一次過冰封哂10隻怪??  一定要有野,頂...

我找到的YOUTUBE有課金,你就說課金,我找到的YOUTUBE有金巨,就說一定要金巨
改天我龍馬全200陣拍片教學,教新手封冰打食魂我POST上來
你是否就要說我教壞細路,一定要龍馬陣才能封冰打食魂?

還是我必須要重開一個AC?

你咪令隻項...來表演下囉....我唔MIND呀,神手.  睇下如何,唔洗封冰,唔洗項,空裝打怪。

補充一點,我相信絕大部分人的強,都不是「有效率地打食魂」,而是「打強怪」吧

對呀 打強怪 一定唔會論到項先, 投資 都唔會係用佢。

無錢,打咩勁怪呀。笑,叫個新手打勁怪?

明女+項,可以係令一個出路。 我唔會反對。

但我起初 只係單單比較  明男同項

作者: wc030201    時間: 1-2-2016 10:45
討論新帳如何開局最快最佳
一個說朝鮮用金1打先祖石升金2,主吸,權頂(當然還有申)
另一個(我)說明 ...
foolruner 發表於 1-2-2016 02:26

我一直係平文裝出發。

如你用明女,當然一定要跟項。
明男,我唔覺得要項。

我只會講 明男比項勁。
作者: foolruner    時間: 1-2-2016 12:17
我一直係平文裝出發。

係你自己FF 咁多野

如你用明女,當然一定要跟項。
明男,我唔覺得要項。

我 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 10:45

正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強,無法

平民裝,不論哪一隻(權除外)都不能頂,而你說要頂5秒……
明男是比項強,但絕不是平民裝囉

我看到你的說話,都笑了
強的定義是打食魂快
平民裝頂5秒
項羽需要持續封冰
太鞋夠神衝,我邀請你神衝原住民/魔女 (不是印西印南了吧,別說怪太神)
平民用金1起家快過明朝打食魂

再說一次吧
平民裝的話,項羽比明男強
明男攻擊力比項高,這是必然的,但攻高的代價是要衝上前
項羽不需要衝上前,遠攻,就是它優勢所在
作者: alan7788hk    時間: 1-2-2016 12:44
回復 48# 新手勿電

感謝分享~! 其實原先我也有打算用明男起手的, 但2大問題困擾左我, 1) 郭厚要吸上100/封冰慢打冥海                                                                                         2) 要20粒祖石, 新手斧唔夠遠, 除非用寧2打

最後用番朝鮮起手, 都想問番你未轉明男點打到蛇到153級去吸隻郭厚上100? 用送果個飛標?
作者: wc030201    時間: 1-2-2016 12:53
正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強,無法

平民裝,不論哪一隻(權除外)都不能頂, ...
foolruner 發表於 1-2-2016 04:17

正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強。我一路都係講空裝明主 最多加粒大力...就係咁多
但有條神手,係咁FF出大堆非平民的裝備來證明項比明男強
例如 唔知邊到F左邊鬼弓出來
說好的=> 唔洗封冰/唔洗頂?
但自己隻項要尼D 咩鬼弓 咩台柱
要人明男咩到無...自己隻項就咩到有
傻仔比較的方法

平民裝,不論哪一隻(權除外)都不能頂,而你說要頂5秒……
明男是比項強,但絕不是平民裝囉
我係講緊你條YOUTUBE 呀傻仔
你無野頂... 連2野都頂唔到 仲係到打到怪??

我看到你的說話,都笑了

強的定義是打食魂快.
強係高攻高防 打得快
平民裝頂5秒
9唔塔8
項羽需要持續封冰
唔膠明你想講咩

太鞋夠神衝,我邀請你神衝原住民/魔女 (不是印西印南了吧,別說怪太神)
明顯太鞋只係沖食云,你講原住民/魔女  ,難道項打到?? 無封冰/無項

新手/想沖LV 的人 都唔會打D 高防怪
夠勁都去打人馬 都唔會打尼D怪
講野都唔用下個

平民用金1起家快過明朝打食魂
到你明男夠120LV 入去打食云   朝仙2轉完 打緊食云啦, 傻仔 仲等你??

再說一次吧
平民裝的話,項羽比明男強
明男攻擊力比項高,這是必然的,但攻高的代價是要衝上前
明男攻擊力比項高??
我真係笑左....明顯未用過項..項係高攻過明男囉又一課金佬扮神手
岩呀 遠攻,就是它優勢所在
沖鬼沖馬咩? 咪又係要封冰場?
但遠攻對打食云 無咩大影響

新手 咪又係正係打食云,講都咁遠做咩 有錢先同我講之後 我正係知之後隻項會令去抄

打勁怪  有錢 無錢 明男都勁過項多多

最後啦,你話項勁咪勁囉,我打喬喬狗都比你勁。

作者: wc030201    時間: 1-2-2016 12:54
回復  新手勿電

感謝分享~! 其實原先我也有打算用明男起手的, 但2大問題困擾左我, 1) 郭厚要吸上100/ ...
alan7788hk 發表於 1-2-2016 04:44

佢應該用十字標

我用 會用 投石車+寧2  的組合技
一下可秒蛇 唔洗清哂怪
放完一下就走場
10秒左右一場
比個意見你 轉孔2 唔好轉項...因為 明男比佢好用  要燕2OR1/寜2/孔2過十段 夠多MP女+冰場 孔2 都夠過 唔洗要項

做完果任。。。有本1轉書 就抄燕2 出返燕1
入去食云場 先食轉書 
作者: wsai    時間: 1-2-2016 13:05
有冇人知港巨雙開問題?
作者: plk2016    時間: 1-2-2016 13:05
新手用組合技升同打寶都真係唔錯
作者: wc030201    時間: 1-2-2016 13:14
新手用組合技升同打寶都真係唔錯
plk2016 發表於 1-2-2016 05:05

我正係用過 炮洛 同万箭 組合技
炮洛 前期 明/朝 沖主150LV 好好用
万箭 我只係台男轉十段先用

其他組合技未用過 
地震車果招 睇洛都唔錯
作者: alan7788hk    時間: 1-2-2016 13:23
回復 61# wsai

佢要用網業開game,應該唔得, 因為國巨可以用獨立file個run.exe開
作者: wc030201    時間: 1-2-2016 13:25
回復  wsai

佢要用網業開game,應該唔得, 因為國巨可以用獨立file個run.exe開 ...
alan7788hk 發表於 1-2-2016 05:23

其實唔關事。。。睇GM 想唔想加姐。。最舊時HK巨 都係file開GAMES 但都只可以單可開

想HK巨開雙 要裝 虛擬電腦
PS。樓主開新POST啦
作者: 新手勿電    時間: 1-2-2016 14:30
回復  新手勿電

感謝分享~! 其實原先我也有打算用明男起手的, 但2大問題困擾左我, 1) 郭厚要吸上100/ ...
alan7788hk 發表於 1-2-2016 12:44

當然係用十字鏢
作者: foolruner    時間: 1-2-2016 15:31
正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強。我一路都係講空裝明主 最多加粒大力...就係咁 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 12:53

我發現你太愛無視他人說話了

封冰是基礎,頂怪是用來代替封冰
再說一次,片只是找出來,我無心去找十足準確的片段,重點是打法
提及非平民裝是指你缺了那些非平民裝,明男就比項羽廢
最簡單說法「項比明男強,除非有神裝」,所以要提出神裝,還不明白就算了

你同時都很愛FF
請問我何時說明「咩都有」?
我從來沒有說過要金要巨要台柱,只是片中剛好有。

你更愛在你設定下做事
項頂兩下就死,主能衝上去<--------你就設定了主力要衝上去硬頂,為何不能在後面打?
強=攻高防高打得快<---------食魂
遠攻對打食魂無太大影響<----食魂
明顯太鞋只係沖食云,你講原住民/魔女  ,難道項打到?? 無封冰/無頂<----------還是食魂

糟粕去盡,到精華
1原住民/魔女,項又的確可以打
2新手/升LV當然不會打這些怪,但做任呢?無聊想打呢?打寶呢?難道真如你所言,一世打食魂?替那些人悲哀…
3攻擊力是指它能打在怪身上得出的傷害,項打得慢,又無大力丸(似乎你都覺得大力是平民物品,我都覺),傷確實低
4平民,無法吃人妖/入籍/孫子,每一分錢都是血汗打料回來,自然要看得更遠,一下做到,因為追悔莫及
如果他想玩明,開國時開錯了台,已經要重升
5如果炒項,應該是因為有更好的代替品,項確是廢物,到有強兵,炒是必然的。但平民……
作者: foolruner    時間: 1-2-2016 15:39
正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強。我一路都係講空裝明主 最多加粒大力...就係咁 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 12:53

另外提提你,在本版發表言論,請留意版規
作者: wc030201    時間: 1-2-2016 20:01

封冰是基礎,頂怪是用來代替封冰
再說一次,片只是找出來,我無心去找十足 ...
foolruner 發表於 1-2-2016 07:31

封冰是基礎,頂怪是用來代替封冰用返某神手質疑明男的回應
係囉...只可項可封冰,召怪...但明男連封冰打食云都太差...應該要直接出去死過
再說一次,片只是找出來,我無心去找十足準確的片段,重點是打法
提及非平民裝是指你缺了那些非平民裝,明男就比項羽廢
係囉,某神手一路係咁 <明男就比項羽廢> 但就從來一個解識都無,只是一未係到質疑明男點點點
我對明男VS項的分析 你就隻字不題 一路做隻護主犬 係咁質疑明男
最簡單說法「項比明男強,除非有神裝」,所以要提出神裝,還不明白就算了岩呀,唔洗原因加 總之項就係最勁

你同時都很愛FF
請問我何時說明「咩都有」?
係囉 明女+鬼弓  唔知把鬼弓 點樣變出來
如果你硬要講明女 跟本就一定要有項
但我只係單單講緊 明主VS項
我從來沒有說過要金要巨要台柱,只是片中剛好有。
係囉....我都唔明你條片 想表演什麼? 項打到勁怪呀? 定項招技遠攻?
我正係見到有某神人想證明隻項幾鬼勁

你更愛在你設定下做事
項頂兩下就死,主能衝上去<--------你就設定了主力要衝上去硬頂,為何不能在後面打?
我係引用你 對明男的質詢,反質疑隻項
為何明男不能在封冰場打,一定要出去?

強=攻高防高打得快<---------食魂
遠攻對打食魂無太大影響<----食魂
無錯呀,因為起家/新手就係打尼D怪 唔同打咩魔女/原住民?? 急夠慢?

明顯太鞋只係沖食云,你講原住民/魔女  ,難道項打到?? 無封冰/無頂<----------還是食魂
我又想睇下隻神項...如何無封冰/無頂 打到啦

糟粕去盡,到精華
1原住民/魔女,項又的確可以打
呀奠都能打,呀莫一定係最勁 <可以打>就一定係勁過?
2新手/升LV當然不會打這些怪,但做任呢?無聊想打呢?打寶呢?難道真如你所言,一世打食魂?替那些人悲哀…
你假設一個起家中/新手的人唔會做的事
你有錢轉裝咪打更勁的怪 無錢 用隻項打成2MIN先完場 都叫勁?
3攻擊力是指它能打在怪身上得出的傷害,項打得慢,又無大力丸(似乎你都覺得大力是平民物品,我都覺),傷確實低
我最開頭己分析 開唔開大力,就因人而且, 我講左 唔開都會比項勁 開左係勁N倍
4平民,無法吃人妖/入籍/孫子,每一分錢都是血汗打料回來,自然要看得更遠,一下做到,因為追悔莫及
如果他想玩明,開國時開錯了台,已經要重升
9唔塔8 玩得明朝  一係做主力(男)/一係做回血(女) 
我最開頭分析 明男VS項  
你就講明女+項   跟本唔係同一個比較
5如果炒項,應該是因為有更好的代替品,項確是廢物,到有強兵,炒是必然的。但平民……
明男就係好好的代替品

回歸正題啦
明男VS項

項優勢:裹攻冰封怪物 

明男優勢:
出技快 
血多(硬) 
可以開大力
200LV轉武器 大有前途

前期 打食云勁過項
後期 有武器勁過項

結論,你覺得項勁咪勁囉。。。我都唔想哂氣同你講

作者: foolruner    時間: 2-2-2016 09:38
回復  新手勿電

alan7788hk 發表於 1-2-2016 12:44

打蛇未必佳,冥海可以一打三四隊
作者: foolruner    時間: 2-2-2016 09:45

封冰是基礎,頂怪是用來代替封冰用返某神手質疑明男的回應
明男需要用到女忍 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 20:01

係囉...只可項可封冰,召怪...但明男連封冰打食云都太差...應該要直接出去死過
我邀請你試試明男封冰放天生技打非食魂怪給我看,必定非常好看

係囉,某神手一路係咁 <明男就比項羽廢> 但就從來一個解識都無,只是一未係到質疑明男點點點
你又忽視人家說話了,我放大字體寫明,遠攻,就是優勢所在,不過好像放大都沒用就是了

係囉 明女+鬼弓  唔知把鬼弓 點樣變出來
又再次無視了,封冰才是基礎,明女+鬼弓,是取代封冰,沒有鬼弓,就用封冰

如果你硬要講明女 跟本就一定要有項
倒果為因。是因為項,才選明女,而不是因為明女才選項,這都搞不清哦?

為何明男不能在封冰場打,一定要出去?
同上

無錯呀,因為起家/新手就係打尼D怪 唔同打咩魔女/原住民?? 急夠慢?
起家,是起家,不是一生一世,一世打食魂,好絕望呢

呀奠都能打,呀莫一定係最勁 <可以打>就一定係勁過?
一個能打,一個不能,這就是對比所在

你假設一個起家中/新手的人唔會做的事
你有錢轉裝咪打更勁的怪 無錢 用隻項打成2MIN先完場 都叫勁?

即是你認為新手/起家過後,就會轉吧

我最開頭己分析 開唔開大力,就因人而且, 我講左 唔開都會比項勁 開左係勁N倍
請找找你自己寫的言論
http://www.nakuz.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&ptid=4526525&pid=35403600&fromuid=913227
明男攻擊力比項高??
我真係笑左....明顯未用過項..項係高攻過明男囉又一課金佬扮神手

9唔塔8 玩得明朝  一係做主力(男)/一係做回血(女)
我見你說沒錢先打食魂,有錢再談其他嘛

回歸正題:
明男諸般優勢,但只是遠攻一項,已經可以完敗
話說,說好的平民呢?200LV換武?除了台巨,其他服頗難吧
另外,巨商,血多不等於硬
作者: loveplayer009    時間: 2-2-2016 11:03
上石惡鬼set明主150lv,主愈高lv,愈覺得項2浪費一個帥位

前幾頁見到有朋友仔話昌3勁過印象? 我整緊無想印象 (米套加毒刀)
如果昌3勁過印象,就唔無想印象 (4本無想都60幾億)
作者: foolruner    時間: 2-2-2016 11:22
上石惡鬼set明主150lv,主愈高lv,愈覺得項2浪費一個帥位

前幾頁見到有朋友仔話昌3勁過印象? 我整緊無想印 ...
loveplayer009 發表於 2-2-2016 11:03

項確實廢,有強兵/裝就炒掉吧

昌3很強大,但始終難描準,你試玩一隻廢昌,試試描準是否難才做
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 14:12
版主吹水就勁
無想一轉停
未試過唔好同人吹啦,版主大哥
已經唔係第一次
算啦
原諒佢

Btw,點睇都係 ...
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 04:07
同佢講都哂我心機....吹水佢就真係勁....跟本就未用過項
BTW 寧3勁唔勁得多
其實用圖好唔同
自動波的技....點都係打怪慢D
不過寜3 真係幾高攻 一發3彈 都大力過明男同項

貪佢自動射...當加攻(加速器)
打炎王 一下KILL殺 自動掛打

-----------------------------------------------------------------------------------------回應某神手

我就玩緊印服....現用緊220LV刀我 台服/HK 課金先生存到,其他服打料都大把錢搵啦,真心,咪玩過他服 就唔好扮識啦
明男都係打食云上220LV 生死都唔開 直沖出去

明男封冰 打火EC 同武場GG 跟本唔成問題

因為要用項....所以要轉明女   我真係笑左....問下人轉明女的原因會係咩? 會因為想玩項??
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 14:14

前幾頁見到有朋友仔話昌3勁過 03印象? 我整緊無想印 ...
loveplayer009 發表於 2-2-2016:03
技術型昌3
同無技術型印象

可以同時正....

不過講過清息你知
印象 出技 起手 又係好慢 =出技慢,但高攻
如果同明男比較 出技快
2者差唔多實力
作者: loveplayer009    時間: 2-2-2016 14:29
技術型昌3
同無技術型印象

可以同時正....

不過講過清息你知
印象 出技 起手 又係好慢 =出技慢,但高攻 ...
wc030201 發表於 2-2-2016 14:14

一齊同時整無咁多資金 無想4本 又要食台入同孫子
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 14:31
一齊同時整無咁多資金 無想4本 又要食台入同孫子
loveplayer009 發表於 2-2-2016 06:29

昌唔無想住先囉.....睇下自己技術夠唔夠玩...
不過都係咁講....主力一隻就夠
仲有昌3 打大場....會好難清怪
作者: foolruner    時間: 2-2-2016 14:36
同佢講都哂我心機....吹水佢就真係勁....跟本就未用過項
BTW 寧3勁唔勁得多
其實用圖好唔同
自動波的技.... ...
wc030201 發表於 2-2-2016 14:12

又要錯解別人意思,都浪費時間=.=
要用項,不會選明女較明男好
不過看你說的就明白了,都用「轉」而不用開了

終於明白你為何硬說明男好了……
220LV刀

總聽你說甚麼強大……原來打來打去都是食魂、火CE、蜘蛛
作者: foolruner    時間: 2-2-2016 14:38
版主吹水就勁
無想一轉停
未試過唔好同人吹啦,版主大哥
已經唔係第一次
算啦
原諒佢

Btw,點睇都係 ...
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 12:07

你又來?又憑甚麼說我沒玩過項?
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 14:45
又要錯解別人意思,都浪費時間=.=
要用項,不會選明女較明男好
不過看你說的就明白了,都用「轉」而不用 ...
foolruner 發表於 2-2-2016 06:36

邊個哂氣 邊個傻膠 大家自有公理

唔明你講咩啦 都用「轉」而不用

我無武器 就係打尼D 新手怪加啦,到我有武到去打人馬,你講果D怪 跟本唔會有人想刷。 
你唔去講 用隻項去刷到白虎,所以打白虎沖等?項就算夠打,都唔會有人想打,哂自己時間

一切都係效率問題,不過從你回答。。我己知你 做事跟本唔洗效率 ,只要做到就好了 呀莫助你打神怪

我唔會因為想用項,而用明女。 只會因用馬 ,就要明女囉
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 15:09
https://www.youtube.com/watch?v=VfpKXhk5QJ8
人地隻武天幾勁  快D去轉啦,唔好要項啦。
打到 王巨
作者: kiyeungd    時間: 2-2-2016 15:23
作者: foolruner    時間: 2-2-2016 15:30
邊個哂氣 邊個傻膠 大家自有公理

唔明你講咩啦 都用「轉」而不用

我無武器 就係打尼D 新手怪加啦, ...
wc030201 發表於 2-2-2016 14:45

升級,就打弱怪不是問題,但至少升好級,能打強怪吧
可惜,明男無武就打不到

項冰9級怪特性,技術好的話足夠永凍(這是我POST YOUTUBE片的原因)
當年我港巨用時還是I制,據聞新版為了遷就左手,改了。不過太廢,台巨不打算再升,不知改成甚麼制,應該更易用才是
空裝單配封冰,理論上能打大部分地怪,包括印度怪(當然封冰技術要夠,MP要夠,不夠的話,配孔佳)
這點,近攻的明男,是不可能做到的,想想印南怪……囧
(不過白虎還是弱點,因白虎是10級怪)

而項之所以廢,因為明男玄槍有大力丸,甲馬玄槍有雙力,所以項不可能高攻
(如果項都高攻,馬不用玩了,能吃大力的玄槍明男會上神枱)

另外,升級快慢和強弱無關,例如龜低級出去等若送死,但不等於它弱,一直用升級能力來定強弱,是謬誤

話已至此,相信應該明白了,不明白者,多言無益
作者: kiyeungd    時間: 2-2-2016 17:02
作者: foolruner    時間: 2-2-2016 17:15
明男百武係可以飛去怪中間。另外一定係主勁尐,因為有得食大力丸仲有段加谷得頂得打得。而項都勁性價比最好 ...
kiyeungd 發表於 2-2-2016 17:02

未用過明男伯母,可以飛?
作者: kiyeungd    時間: 2-2-2016 17:21
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 18:47
明男百武係可以飛去怪中間。另外一定係主勁尐,因為有得食大力丸仲有段加谷得頂得打得。而項都勁性價比最好 ...
kiyeungd 發表於 2-2-2016 09:02

百武技應該係格檔...你講果個應該 係 <棒> 武技
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 18:55
升級,就打弱怪不是問題,但至少升好級,能打強怪吧
可惜,明男無武就打不到

項冰9級怪特性,技術好的 ...
foolruner 發表於 2-2-2016 07:30

一切都係效率問題,同你講都哂氣...要打勁怪有何難? 用多小時間才是重點。
所以廢,因為明男玄槍有大力丸,甲馬玄槍有雙力,所以項不可能高攻
(如果項都高攻,馬不用玩了,能吃大力的玄槍明男會上神枱)
項之所以廢 係因為佢出技慢呀大佬,
金2用玄槍 出技快過項成倍
就算無2倍技,項都係廢個人

另外,升級快慢和強弱無關,例如龜低級出去等若送死,但不等於它弱,一直用升級能力來定強弱,是謬誤
令一隻主力,同輔手比較..你都真係神神地。
照你咁講,無野係勁。。。呀莫先最勁,可以打哂全地怪
我只是用明男同項 2隻主力做比較
話已至此,相信應該明白了,不明白者,多言無益。
你要死撐,講多哂氣
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 19:55
當版主連無想點用都唔知
當版主連未符效果都唔知

你同一個唔識點玩巨商既人講野
哂心機啦 ...
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 11:33

我對事不對人....未符 VS 龜FU 各有各精彩啦   
我用明主
龜FU:-130 開左70 接近 強化70%
羊FU:-130 開左65

如果係30秒內 條羊FU 血清唔哂,咪會好頂過龜
利申我明主1.4万血..... 用羊FU 係好頂D 因為無回血

但平常... 頂多都係2000-3000血...
正常情況下 龜FU 都好用過羊
有天使更加唔洗用羊都得
P.S 全體明主隻小龜 D傷好西利.... 2下KILL炎王 應該比真玄武仲高攻 仲識吸血
52說好的吸魔? 無左...
我比隻400HP 的主用 一HIT 5000左右
我比隻1.4万HP 的主用 一HIT 2万幾
作者: 新手勿電    時間: 2-2-2016 20:00
當版主連無想點用都唔知
當版主連未符效果都唔知

你同一個唔識點玩巨商既人講野
哂心機啦 ...
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 19:33

對唔住lo
#曲線要講明
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 20:03
對唔住lo
#曲線要講明
新手勿電 發表於 2-2-2016 12:00

佢唔係叫你= ="..........
作者: 滿天星    時間: 2-2-2016 20:03
E度做咩咁大火藥味 係樂古好耐冇見過@@
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 20:12
滿天星 發表於 2-2-2016 12:03

haha............................一同來加入 2月圍誠(樂古)
作者: 滿天星    時間: 2-2-2016 20:16
haha............................一同來加入 2月圍誠(樂古)
wc030201 發表於 2-2-2016 20:12

岩岩裝返港巨做緊D低能任
作者: wc030201    時間: 2-2-2016 20:33
哥個版主連未符多出黎既血都可以回番
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 12:19

佢應該無咁講過...

佢只係講...開FU 果下...會哂回HP  <=事實係錯

經我細心分析 同考察 得出一個總結 羊VS龜

羊FU 只要係你果30秒內....用唔哂佢條血 絕對 係比龜FU 好頂
比個例子
5000血的 比人一HIT 1000
開羊FU時  (前自身/後羊)
第一傷
5000-500/5000-500
第2傷 + 回血技
4500-500+1000/4500-500
=5000/4000
第3傷
第4傷
.
.
之後=5000/0 時 先開始 變返 5000-1000/0

只要30秒內 羊FU 條血
清唔哂HP 其實=2陪防
作者: foolruner    時間: 3-2-2016 10:29
我對事不對人....未符 VS 龜FU 各有各精彩啦   
我用明主
龜FU:-130 開左70 接近 強化70%
羊FU:-130 開 ...
wc030201 發表於 2-2-2016 19:55

可惜某些人對人不對事
也不想在這帖談其他帖的事
作者: foolruner    時間: 3-2-2016 10:36
一切都係效率問題,同你講都哂氣...要打勁怪有何難? 用多小時間才是重點。
而項之所以廢,因為明男玄槍有 ...
wc030201 發表於 2-2-2016 18:55

打勁怪有何難

又變成有玄槍,說好的身無長財呢?呀呀差一點忘了,金2玄槍……好像要解符吧?

項因為79槍(配燕+MP女)都能用,500M成本,真正貧民出身

不言龜,言虎吧,210前同樣送死(火CE都難),但印南出現前號稱可以打全地怪
不言例子,單說用效率來定強弱,就有問題了
因為我玩巨商,不是只想打食魂/火CE……甚至十年前的閻王
作者: wsai    時間: 3-2-2016 11:53
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: foolruner    時間: 3-2-2016 12:10
你咪試下500m既項2打云狗囉,唔好講再勁d,打到幾時

我190虎已經打緊人馬
魔界幻龍 發表於 3-2-2016 11:07

500M有白虎?
作者: kiyeungd    時間: 3-2-2016 13:07
作者: foolruner    時間: 3-2-2016 16:05
滿天星 發表於 2-2-2016 20:03

君子之爭而已,我們兩人都想為窮人著想多一些
希望教會窮人不課金,又能打到高級怪物。
只是意見不同,對事不對人

我們兩人至少不像現今世代某些網民,平時潛水不教別人,
到他人出教學,就以救世主形式批判他人錯誤,批得一文不值,但自己又不出教學(不教當然沒有錯)
扯遠了……

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2