樂古Nakuz

標題: 獻醜了 第一次玩高lv天山校場pvp :P (不斷更新) [打印本頁]

作者: 光云    時間: 22-12-2012 20:52
標題: 獻醜了 第一次玩高lv天山校場pvp :P (不斷更新)

[youtube]FhW8Z2_TDoE[/youtube]
[youtube]ZJRrkz73RR4[/youtube]

明教抗左我30% 冰攻 #9

希望各位前輩指點指點#77
更新於24/12/2012:

[youtube]QhYTv4b0F6w[/youtube]

[youtube]4o0DXqpo0XQ[/youtube][youtube]r_0qYit8igc[/youtube]
更新於31/12/2012:
[youtube]h2hu2c2JFFg[/youtube]

[youtube]guiGdRdJeGY[/youtube]

[youtube]NJsCV2ZEhDo[/youtube]

[youtube]hwQ3kuoqpQ[/youtube]更新於2/1/2013:
[youtube]s47PWYeNz3s[/youtube]
[youtube]W17y0YUAI8s[/youtube]

[youtube]tdm3BJx2uqg[/youtube]

[youtube]1ikLI-vWxU0[/youtube]
作者: StaR`    時間: 22-12-2012 21:01
動作慢左少少 輕功用得算幾好 起碼唔係亂飛
作者: 光云    時間: 22-12-2012 21:03
動作慢左少少 輕功用得算幾好 起碼唔係亂飛
StaR` 發表於 22-12-2012 21:01

練習緊;)
可能玩慣武當啦-_- 對輕功觸覺不太差吧
作者: ∼香B∼    時間: 22-12-2012 21:08
同石明教點都唔會夠天山打..無咩意思~_~..感覺有點悶,,想睇同逍遙打@@ eg冰入,小k果d北ser有名既逍遙高手..
作者: StaR`    時間: 22-12-2012 21:09
回復 3# 光云

睇得出你有意識咁打佢 下一步都知點做 但係對手配合唔到你@@封鎖晒你下一步既動作  熟能生巧 唔洗急住出技
作者: 光云    時間: 22-12-2012 21:11
同石明教點都唔會夠天山打..無咩意思~_~..感覺有點悶,,想睇同逍遙打@@ eg冰入,小k果d北ser有名既逍遙高手.. ...
∼香B∼ 發表於 22-12-2012 21:08

搵日拍下吧#3
作者: fongkapan    時間: 22-12-2012 21:41
明教手法有d 亂,開左怒火之後捉唔到人
第一場點穴手之後停左幾秒
第二場怒火兩次都捉唔到
作者: 樂延    時間: 22-12-2012 21:53
打得唔差 我覺得已經叫好好
作者: k172209715    時間: 23-12-2012 01:30
巴打#1 留個名先
技術OK WO#3 我再次睇到天山可悲既命中...
作者: 心隨風去    時間: 23-12-2012 02:36
直接將雙花拉走算吧 平推仲好過佢
作者: andywilliam1    時間: 24-12-2012 01:22
明教不知所謂
作者: 小小武當    時間: 24-12-2012 12:41
明教好似好呆咁既..
作者: 。蕭。    時間: 24-12-2012 14:56
個明教好似好LAG一一
作者: 呀暉    時間: 24-12-2012 17:30
明教完全不行
作者: 光云    時間: 25-12-2012 17:59
巴打#1 留個名先
技術OK WO#3 我再次睇到天山可悲既命中...
k172209715 發表於 23-12-2012 01:30

巴打串人#11 我玩得咁屎..
作者: 冰入    時間: 30-12-2012 21:11
呵呵...打得多就好自然會習慣..支持你呀光云.
但建議唔好用mouse按技...因為會慢好多..
作者: 光云    時間: 31-12-2012 11:26
有新片lu#4
作者: 楓 〞    時間: 31-12-2012 14:21

先評評丐幫 反應過鈍...
樓主陽春 佢仲潛龍... 潛龍完都算 仲要冰至無狗 分明想成招無狗冇左...
樓主輕功避 佢成1 2秒之後先出個3招遠攻...
而且隻丐幫竟然唔用破綻... 令天山甩左上毒... 實在FAIL= =
唔用破綻既話 更應該將個3招遠攻分散用呢...

至於明教 天龍 反應都係慢左少少
所以俾樓主封晒怒火/百步/中衝
同埋我唔明隻天龍點解要咁樣走- -

果然最好睇係逍遙 咁多段片
係得冰入個3段會封殺樓主 而且封得比樓主好
第1段 雖然被移花秒 
但凌波封同生 輕功封打穴 正~
第2段 雖然完美高山失敗
但都封殺左移花
可惜冰入未有102減速神呢
整體黎講都係逍比較佔優
作者: 天龍人仔    時間: 31-12-2012 14:46
明教技術咁差........呆
作者: 光云    時間: 31-12-2012 15:09
其實仲未學識玩天山-3-
作者: 冰入    時間: 31-12-2012 15:33
玩左咁多年睇返自己玩都係第一次,都幾多位亂咁黎……今晚收工睇下有無時間再玩…
作者: ∼香B∼    時間: 31-12-2012 15:52
有機會我開隻細號來觀戰:)  不過恕我直言,有少少失望。。因為感覺樓主同冰入仲未可以完全放開
作者: 冰入    時間: 31-12-2012 16:12
回復 22# ∼香B∼ [/b
哈哈哈……香B……同感
當打到太多既時候…就會出現我地個情況…
何況琴晚邊會打得個三場……
如果真係想睇你覺得精彩個啲片
我諗要去返三年前都似……
作者: fongkapan    時間: 1-1-2013 20:41
果然最好睇係逍遙 咁多段片
係得冰入個3段會封殺樓主 而且封得比樓主好
第1段 雖然被移花秒 
但凌波封同生 輕功封打穴 正~
第2段 雖然完美高山失敗
但都封殺左移花
可惜冰入未有102減速神呢
整體黎講都係逍比較佔優楓 〞 發表於 31-12-2012 14:21

讚得幾好
我亦都終於見識到你地北ser 人認為嘅逍遙神手冰入嘅手法。
相信技術好唔好就有眼見啦
讚嘅都讚左,咁就唔好怪我有果句講果句啦
首先完美八陣做唔到,唔應該話淨止完美八陣,而係睇完咁多場都係冇一次畫地後八陣成功嘅
其次,放大左同係天山持續扣血狀態下,冰入冇去追。呢下唔知係故意保留定其他原因啦。
最後,講真, 冰入同樓主應該打到熟哂...

有咩理由天山一閃/隱,冰入一定估到樓主係佢隔離...
呢D係打同一個對手n次先得出一個戰術
作者: 光云    時間: 1-1-2013 21:57
讚得幾好
讚嘅都讚左 ...
fongkapan 發表於 1-1-2013 20:41

呀80組第一高手 未知你“參考” 我句野之前明唔明我本身打出黎果句野既用意呢? :)
我係某帖所指既係天山踏雪,逍遙就出左全怒,而家個天山唔係老馮要閃去逍遙隔離wor
g講番呢幾場 敢問係咪大部分都出現左踏雪逍遙全怒先;)
作者: fongkapan    時間: 1-1-2013 22:58
呀80組第一高手 未知你“參考” 我句野之前明唔明我本身打出黎果句野既用意呢? :)
我係某帖所指既係 ...
光云 發表於 1-1-2013 21:57
天山只是隱身冇踏雪,而且逍遙開左步步,所以用60怒 +踩步步 都是非常合理 非常有意識
如無意外 天山隱身就60怒 有充分解釋。兼且喺一個高水準技巧
而我想講嘅正正係冰入做唔到呢個情況
可能只係意識差左少少姐
作者: 楓 〞    時間: 1-1-2013 23:34
讚得幾好
讚嘅都讚左 ...
fongkapan 發表於 1-1-2013 20:41

尼路哥你又唔洗扮專業咁分類既...
唔計解控 八陣會唔中係得完美高山失敗呢個原因
早左固然免疫 慢左都會被對方反控/瞬閃
小弟就搵唔到其他八陣MISS既原因

高山失誤 相信佢本人都唔會否認
不過咁係咪代表佢唔識為左八陣中而甩對方LOCK呢?
隱/凌波 都會增加係高山慢少少既情況下中八陣既機會吧?
要練番完美高山又唔代表冇計令八陣中既~

呂亙打天羽個段片 八陣都有被天地破
早前有個國服天山打逍遙既影片POST 逍亦有被天地走八陣
但代表D咩呢...?
其實冇可能數段片 所有位都令人驚嘆
亦無可能憑數段片去總括一個人
至少甩LOCK平推 猜對方心理 冰入做得唔差
作者: 呀暉    時間: 2-1-2013 00:58
想問下樓主用咩軟件嫁
可以咁清
作者: 小小武當    時間: 2-1-2013 10:03
陪我煉下得唔得
作者: 光云    時間: 2-1-2013 10:52
天山只是隱身冇踏雪,而且逍遙開左步步,所以用60怒 +踩步步 都是非常合理 非常有意識
如無意外 天山隱身就6 ...
fongkapan 發表於 1-1-2013 22:58

你自己去番某帖睇,天山係踏雪而無中步步,逍遙照全怒
作者: 光云    時間: 2-1-2013 10:54
想問下樓主用咩軟件嫁
可以咁清
呀暉 發表於 2-1-2013 00:58

fraps
作者: 光云    時間: 2-1-2013 11:19
更新左完美高山啦#3
作者: 籃雨    時間: 2-1-2013 12:51
我唔識完美高山,一樣ko左好多高石ac wo
作者: 楓 〞    時間: 2-1-2013 13:20

你搵草菇打都唔搵我打
打死人啦 連控型丐幫都俾你玩殘左
狗頭...潛龍...無狗...橫掃...冇眼睇
地沉扣成1m1...但最後仍然...佢做咩唔出埋強控

p.s. 雖然我升左90lv 但其實仲有近身
  我地呢2隻人唔論手法 單講數值都遠勝隻草菇吧= =
  其實傻麼隻人應該都比草菇優勝~
  你個標題唔洗誇到第1 80組丐幫呀...
  小心有人又黎話:「終於見識到你地北ser既xxxxxxx」
  你都知條友幾客氣架啦
作者: 光云    時間: 2-1-2013 13:32
佢出強控 我玩鬼咩 --
作者: 楓 〞    時間: 2-1-2013 13:44

回復 35# 光云

但佢3段片都輸得好慘wo
打穴  橫掃  地沉都出晒囉 唔爭在強控
我覺得你應付到 xd
作者: 光云    時間: 2-1-2013 13:48
睇佢控幾耐啦 5秒內都ok 6秒就免啦-_-
作者: k172209715    時間: 2-1-2013 16:57
巴打放棄雙花吧@@始終對高石黎講同平推無分別--攻速又慢過平推
同埋你好-6#3 次次最後幾下都比你爆會心
作者: fongkapan    時間: 2-1-2013 19:52
尼路哥你又唔洗扮專業咁分類既...
唔計解控 八陣會唔中係得完美高山失敗呢個原因
早左固然免疫 慢左都 ...
楓 〞 發表於 1-1-2013 23:34

如果係認真咁好嘅相信香b 唔會係22樓回復到講表示失望
較遲開post 嘅逍ser 果段片嘅逍遙仲值得香b 稱讚
若然真係手法非常好,點解香b 對兩個帖嘅留言咁大分別呢?
作者: fongkapan    時間: 2-1-2013 19:53
你自己去番某帖睇,天山係踏雪而無中步步,逍遙照全怒
光云 發表於 2-1-2013 10:52

不如你睇多次係幾分幾秒等我去睇=)
作者: 楓 〞    時間: 2-1-2013 20:32
如果係認真咁好嘅相信香b 唔會係22樓回復到講表示失望
較遲開post 嘅逍ser 果段片嘅逍遙仲值得香b 稱讚 ...
fongkapan 發表於 2-1-2013 19:52

天羽打呂亙段片 控制整個節奏既都係天羽自身
至少個段片呂亙甩lock比亂﹏個段仲要少
八陣同樣被破 亦有被移花秒
並唔係批評呂亙d咩 只係想講有邊段片由頭到尾都令人嘩然呢?

畢竟小弟同冰入都有交流過 實情會比其他人清楚
你覺得我偏讚冰入 我又覺得你只係放大高山既失誤
或者真係各自說著自家話
不過呂亙有開細號黎北ser睇過冰入
冰入亦有去逍ser睇香B同呂亙
冰入既甩lock 呂亙既凌波 不如由佢地自己講下吧~ 
作者: ∼香B∼    時間: 2-1-2013 20:58
天羽打呂亙段片 控制整個節奏既都係天羽自身
至少個段片呂亙甩lock比亂﹏個段仲要少
八陣同樣被破 亦有 ...
楓 〞 發表於 2-1-2013 08:32 PM

無啦啦來討論我同呂亙,,咁我又講返下...

前面我話對冰入有少少失望..係因為冰入同樓主少打,,完全睇得出雙方打得步步為營,,兩個人唔可以完全放開...並唔係對佢技術既否認..每個ser都人才輩出,,我地唔可以齋做井底之蛙,,未親自打過我都唔會隨便否認任何人既技術...
至於失誤..我相信任何人都會有..特別係兩個人實力接近果時,,所謂既失誤就更多更明顯...
而且有失誤既片先係真實,,亦更提供左一個比觀眾學習的地方...
其實唔需要處處執著果少少既失誤位置,,整體既控場同心理先係精彩既地方..
我唔係咩大神~_~,,作為版主,,我會鼓勵大家多D拍片..熱鬧下個版
作為一個觀眾,,我欣賞拍片者既心機..我自己拍過都知其實剪接加音樂都唔係幾分鐘搞掂既事...
作為一個校場愛好者,,我更加鍾意見到實力接近既較量,,亦享受熱血沸騰既感覺

每個人既手法各異..總有我地可以學到既地方..無論冰入定呂亙,,抑或小k小也呢d技術出眾既玩家..如果可以多d拍片,,分享比大家..我相信對自己對人地技術既提升都會有好大幫助...
ps..冰入應該無來過逍ser睇我同呂亙@@  不過隨時歡迎 haha   如果邊個想同我呢個長氣版主玩下..都可以借一個天山ac比我 應該唔會令你地失望!
作者: 籃雨    時間: 2-1-2013 21:11
太在乎完美8陣的話,你就不是逍遙了,打出自己心中既逍遙先是真正的逍遙.......不要來逍ser睇呂亙了,呂亙永遠唔會再玩天龍!
作者: ∼香B∼    時間: 2-1-2013 21:29
太在乎完美8陣的話,你就不是逍遙了,打出自己心中既逍遙先是真正的逍遙.......不要來逍ser睇呂亙了,呂亙永遠 ...
籃雨 發表於 2-1-2013 09:11 PM

朋友好似好灰咁wo..又比仔飛呀??
作者: 心隨風去    時間: 2-1-2013 21:40
回復 43# 籃雨

要不要來個告別戰
作者: 也碌都有    時間: 2-1-2013 22:00
太在乎完美8陣的話,你就不是逍遙了,打出自己心中既逍遙先是真正的逍遙.......不要來逍ser睇呂亙了,呂亙永遠 ...
籃雨 發表於 2-1-2013 21:11

春天分手 秋天會習慣 苦沖開了 便淡
作者: 冰入    時間: 2-1-2013 22:54
一收工返到黎睇到咁多人討論,呵呵...香B...你個板又熱鬧左啦....
比乜鬼技術呀...最重要有人響校場陪我玩...
之於有人話放大無去追既講發...大家如果真係玩到化就會明架啦...
場場我都輸...換比我響校場入面打耐D....我唔用溪山都無所謂- -
咁快出去咪又要加血- -""
天龍都出左5年有多...年年玩個心態都唔同....
校場入面追求D咩...玩個個人先知...玩成點...人地鍾意點講咪又得佢啦...
講咁多...倒不如打多場...未打過...就好似而家咁...浪費口水- -""
光云,香B  我想問下你地...點樣將D片壓細D..1分鐘成3GB- - 嚇死我- -
呂亙....咪鬼將其他人講D野放響心啦....尚次同你講個樣野...練到未呀...呵呵....
如果你 同 香B 唔MIND 8X  逍遙  8X 天山  8X武當...而又無乜裝....無乜心法....北SER搵我....借比你兩個陪我玩又點話...^^絕對唔係挑戰....
PS.放棄左3年...都想搵返阿康個D人同我玩下....
作者: ∼香B∼    時間: 2-1-2013 23:13
一收工返到黎睇到咁多人討論,呵呵...香B...你個板又熱鬧左啦....
比乜鬼技術呀...最重要有人響校場陪我玩.. ...
冰入 發表於 2-1-2013 10:54 PM

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4358307&extra=page%3D1
冰入兄,,呢到有拍片同轉檔既教學

無錯啊!! 自己校場玩得開心就夠晒,,人地要踩要點都唔洗理!!!
哈哈,,睇來你都係同我同呂亙同一類人..遇到好對手就可以打足幾個鐘都唔厭!!
今日先同呂亙打左成3個鐘~_~ 不過一d都唔覺攰!! 反而暖返隻凍冰冰既手!!
有ac借比我玩就唔客氣喇!! 禮拜6日我係北ser搵你吧!! 而家我都要溫書 都無咩點玩
作者: 光云    時間: 3-1-2013 08:42
比乜鬼技術呀...最重要有人響校場陪我玩.. ...
冰入 發表於 2-1-2013 22:54

哈哈,係呀,而家都唔係係天龍為數值而戰,係為娛樂而戰#3
作者: simonyin    時間: 3-1-2013 16:58
學到我啲游擊技術啵心仔!keep going 加油!
作者: simonyin    時間: 3-1-2013 16:58
作者: simonyin    時間: 3-1-2013 16:59
作者: simonyin    時間: 3-1-2013 17:01
頂,部手機唔知咩事係咁回覆。。。sor
作者: 光云    時間: 3-1-2013 17:32
simonyin 發表於 3-1-2013 16:58

小小姐,唔敢當唔敢當
作者: 光云    時間: 4-1-2013 21:41
巴打放棄雙花吧@@始終對高石黎講同平推無分別--攻速又慢過平推
同埋你好-6#3 次次最後幾下都比你爆會心 ...
k172209715 發表於 2-1-2013 16:57

我放棄雪花@@

梅花有減速#4
作者: 橋鋒    時間: 6-1-2013 02:55
我係南ser天山 kim 首先 我好佩服你既輕功技巧 用得神妙 好少人可以做到你咁樣 但係有一樣野我覺得好可惜 我淨係睇左頭幾條片 我發現 你既對手同你既實力相差太遠 睇到你比隻明教抗左好多 但係你扣佢血都可以好快 表示佢一定唔夠你打 可能你有心咁玩啦 我就覺得未發揮得晒移花呢招技 正常你可以唔比佢扣血而秒佢 命中可以話係一個問題啦 不過唔係最主要原因 輕功用得熟係好事 但係天山唔秒人係亳無意義 我力追冰攻 為左每一個對手都可以係20秒內解決 可惜既係真單令我失去一切 希望你明白我講咩啦
作者: 冰入    時間: 6-1-2013 11:02
會好快失去遊戲樂趣…因為你每次入去個畫面都會重播咁樣……
作者: 光云    時間: 7-1-2013 20:25
我係南ser天山 kim 首先 我好佩服你既輕功技巧 用得神妙 好少人可以做到你咁樣 但係有一樣野我覺得好可惜  ...
橋鋒 發表於 6-1-2013 02:55

(此乃個人意見,不喜勿插)
次次唔同真係要隱入,冰,移花,隱,點穴手,爆技,同生,爆技,打穴,爆技,強控,爆技完場?

你哂咁多錢就係為左不停咁做以下動作?... 未免太哂錢了吧....

P.S
我搵果D對手全部同石,亦唔係D咩退化ac
作者: 光云    時間: 12-1-2013 19:28
本人已懶得放上黎啦-.-

要睇片就不時上下呢個網啦(今日update左)
http://www.youtube.com/channel/U ... qndNAA?feature=mhee
作者: 楓 〞    時間: 12-1-2013 20:08

哎呀 得頭個2場呢~
表現成隻草菇咁呢 FAIL
不過都好在冇輸吧XD

睇黎對住主動攻擊既丐 你幾識應付呢~
避狗頭 免疫潛龍 加速/踏雪避80技
呢D位都做得唔錯 丐對你如果隨便/心急出技 多數都吃虧呢
至少我覺得唔配加速/無狗既80技 都幾難中

單論技術既話 隻米欣唔係你對手 小弟被節錄個兩場都係~
咁岡本同草菇自然唔洗講...
但我都係建議你搵D令你隱唔到既丐幫打吧~

BTW FT既MUSIC很好XD
作者: ∼香B∼    時間: 12-1-2013 20:39
哎呀 得頭個2場呢~
表現成隻草菇咁呢 FAIL
不過都好在冇輸吧XD
楓 〞 發表於 12-1-2013 08:08 PM

同同我玩果陣D打法唔同左。。高石丐幫都係比較弱勢~_~
作者: 楓 〞    時間: 12-1-2013 21:01
同同我玩果陣D打法唔同左。。高石丐幫都係比較弱勢~_~
∼香B∼ 發表於 12-1-2013 20:39

HAHA 你陽春完多數會用埋個半條出陽關
所以潛龍留到後期出 多數都有用
樓主偏向用晒黎陽春 所以潛龍既時機唔同吧~
同埋樓主比較偏向玩隱形吧 緊急關頭需要隱黎回CD 再組織攻勢
但我覺得香B你完全都唔怕見龍XD 打法都好唔同=P

偏重隱形既天山如果遇到謹慎同識上毒既丐 可能會被丐牽住
未必會輸 但都應該會食晒D技 淨番好少血咁
所以都係建議樓主搵D識上毒既丐黎交交流~
作者: 光云    時間: 12-1-2013 22:32
樓主偏向用晒黎陽春 所以潛龍既 ...
楓 〞 發表於 12-1-2013 21:01

你快手升93 我除裝同你玩♥
作者: 楓 〞    時間: 12-1-2013 22:49
你快手升93 我除裝同你玩♥
光云 發表於 12-1-2013 22:32

誒... 我仲要刷80組呀=P
你搵隻98黎吧=P OR 借隻102俾我XD
作者: 光云    時間: 12-1-2013 22:55
誒... 我仲要刷80組呀=P
你搵隻98黎吧=P OR 借隻102俾我XD
楓 〞 發表於 12-1-2013 22:49

我無其他天山ac 得武當:(
作者: ∼香B∼    時間: 13-1-2013 13:47
樓主偏向用晒黎陽春 所以潛龍既 ...
楓 〞 發表於 12-1-2013 09:01 PM

丐幫半怒解冰凝..有時可以配合更多戰術@@
作者: 楓 〞    時間: 13-1-2013 15:12
丐幫半怒解冰凝..有時可以配合更多戰術@@
∼香B∼ 發表於 13-1-2013 13:47

神龍解昏睡、定身 解到鐵鎖解唔到冰凝吧?
作者: ∼香B∼    時間: 13-1-2013 18:35
神龍解昏睡、定身 解到鐵鎖解唔到冰凝吧?
楓 〞 發表於 13-1-2013 03:12 PM

係解到的,你可以試下。。我是不會錯的xd
作者: 光云    時間: 13-1-2013 18:50
冰=訓教黎  之前玩過丐幫知道
作者: 也碌都有    時間: 13-1-2013 20:01
真犀利 6x打8x 贏左 我毋庸置疑的深深佩服啦=.=
作者: 楓 〞    時間: 13-1-2013 20:50
係解到的,你可以試下。。我是不會錯的xd
∼香B∼ 發表於 13-1-2013 18:35

冷凍=昏睡 唔講真係唔知...
係咁既話 都幾爽= =
作者: fongkapan    時間: 13-1-2013 21:07
真犀利 6x打8x 贏左 我毋庸置疑的深深佩服啦=.=
也碌都有 發表於 13-1-2013 20:01

=.=<-------
作者: youisericwa    時間: 16-1-2013 07:08
個ac幾多命中:L糸咁miss 睇到唔想睇
作者: 光云    時間: 16-1-2013 11:09
個ac幾多命中糸咁miss 睇到唔想睇
youisericwa 發表於 16-1-2013 07:08

3萬2

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2