樂古Nakuz

標題: 封測刪檔意見! [打印本頁]

作者: 碎夢刀    時間: 24-5-2009 06:25
標題: 封測刪檔意見!
大家比下意見!
作者: hugosham    時間: 24-5-2009 11:37
呢次封測刪唔刪牙
作者: [H]tangchilun    時間: 24-5-2009 11:58
封測刪檔會浪費玩家心血???
佢玩得封閉測試就預左會刪ac架啦=.=
加上以我玩左咁多年game 機本上係一定會刪
作者: N_n1089    時間: 24-5-2009 13:19
刪啦= =封測都係試 公測先正式
作者: hugosham    時間: 24-5-2009 13:22
咁封測做咩牙,
不如玩大陸版,
宜家江南最多30LV,
無得升,一D悶,,,
作者: BCOOBCBCO    時間: 24-5-2009 13:36
封測都係比你試嫁姐
緊係刪好d啦~
作者: chch123    時間: 24-5-2009 22:59
奇實我覺得封測刪檔係好正常= =
作者: ZY小強bb    時間: 25-5-2009 12:05
刪唔刪都係未知之數,
因為有個經驗係國服,
就係開頭個個都以為刪,
點知做後佢拎話玩家支持不刪檔,
最後無刪到,
理由是唔想玩家浪費心血,
但係最後有心玩的玩家都會等公測時重選一個新SER由頭開始,
令到封測開既ser人數大減,
最終封測開既ser就無人玩,
新開既ser就大爆人,
所以暫時都係唔知,
但係當然刪比較好,
作者: 星空戀月    時間: 25-5-2009 16:29
支持不刪!!
雖然封測目的係搵bug之類的
但係有對好多拼到盡哂玩足全日果d人唔抵
加上最近的新game封測不刪檔比刪檔多...
作者: popongng    時間: 25-5-2009 16:31
大佬呀,,,刪既話咪不如公測先挽
咁一定冇咁多人去挽封測
最多d人去試game
勁唔支持刪acc
作者: [H]chunwai    時間: 25-5-2009 17:50
唔洗諗
一定刪檔 [[bao_50]]
作者: @小龍哥~~    時間: 25-5-2009 17:51
是但啦我冇咩所謂=]最好刪=]因為有d人拎吾到封測ac好吾公平
作者: GaAra    時間: 25-5-2009 19:44
贊成
如果有玩封測既話
之後公測都會易升d0,0
作者: John1818    時間: 25-5-2009 19:51
刪檔唔係唔好,會比較公平,...但係如果公測同封測時間差無幾遠我就覺得唔刪都無所謂= ="
作者: └N┘Nightmare    時間: 25-5-2009 20:57
乜你決定到刪吾刪檔咩....無奈=  ="
作者: p000832001    時間: 25-5-2009 21:15
封測唔刪檔..應該都會開新ser
作者: Mr魂    時間: 25-5-2009 21:24
最好唔好啦,,因為個封測AC真係好貴.
作者: chu3306    時間: 26-5-2009 02:43
支持不刪!!
雖然封測目的係搵bug之類的
但係有對好多拼到盡哂玩足全日果d人唔抵
加上最近的新game封測不刪檔比刪檔多...
星空戀月 發表於 25-5-2009 16:29

雖然有d game cb係唔刪檔,但佢個個都可以開ac嫁bo..

而aion就限定人數
作者: abc909    時間: 26-5-2009 11:11
雖然無明文規定,但封測不留都係刪檔(我唔係話所有,總有d例外!)

加上呢d大作,多數都會係嫁啦= =唔到我地話事
作者: skywings1995    時間: 27-5-2009 14:29
咁封測做咩牙,
不如玩大陸版,
宜家江南最多30LV,
無得升,一D悶,,,
作者: Mr魂    時間: 27-5-2009 18:06
封測係比你試下隻GAME姐,同搵下d bug咁.
唔係話真係比你長升
作者: 111111a    時間: 27-5-2009 18:40
公平既問題來說 係要del 既
作者: s27935627    時間: 28-5-2009 23:13

唔好玩啦
刪acc 就一定架啦
封測用來試BUG 同伺服既質素咋
一向公測先係正式玩架啦

同埋咁多人搶係 因為當封測 玩過  公測 時就可以 極速上手
做任打怪 升Lv  so easy
作者: Mr-Manson    時間: 28-5-2009 23:37
一定要刪檔lo...!

咁拿唔到cb ac哥d點算???!
作者: 矮哥    時間: 31-5-2009 08:22
你有得玩封刪.....預早知遊戲入面o既野..
對你來說已經係bouns...依家D人仲得寸進尺話自己比好多時間花好多心血
真係野蠻到極點

仲有大家有冇動下個腦諗下呢...今次封測唔同大陸
唔係自己開o既帳號...唔係比條key你去開通你個帳號
係比一個暫時o既帳號你....所以呢~保留返唔洗白o既可能性低太多
作者: skywings1995    時間: 1-6-2009 18:44
作者: ppuk    時間: 1-6-2009 19:32
刪檔好d 點都公平d
作者: 小中~    時間: 1-6-2009 21:55
你知唔知封測有咩用架小朋友?

封測係做一個"內部"測試, 去debug, fix, 同 測試d野.

如果唔del, 會對玩家唔公平, 即係好似跑200米咁, 你係200米開始跑, 人地係100米就開始.
作者: chan1804    時間: 1-6-2009 22:06
刪acc好正常
唔刪公測d人玩鬼咩
作者: billy_tabo    時間: 1-6-2009 23:01
拎到封測帳號係代表左我地既期待指數
官網未出~只有個討論區果時 都已經每天參加活動併帳號
辛苦得到cb帳號的當然唔想公測重新開始玩
有人有同感嗎.....
作者: [H]SamG    時間: 1-6-2009 23:03
十成都del
個ac都唔係自設既
作者: billy_tabo    時間: 1-6-2009 23:07
好難講~已前天2同nc ac唔同都可以變返一樣啦
作者: john88bb    時間: 2-6-2009 00:49
點會唔刪  佢俾哂所有帳號密碼你= = 唔通成世用果個  仲有要收錢架
作者: john88bb    時間: 2-6-2009 00:49
人地要每月收錢  你叫人地點重新編制
作者: billy_tabo    時間: 2-6-2009 01:05
你用nc ac抽cb帳 程式計算只是代碼還完  唔得咩...?
作者: carman1116    時間: 2-6-2009 02:04
自己來說,當然是不刪比較好,但對遊戲公司嘛...= =
反正都不由我們決定,隨遇而安好了
作者: pandd1986    時間: 2-6-2009 02:16
刪AC 好D.....公平 D 公1測果陣
作者: mankitcho    時間: 3-6-2009 22:24
封測ac有幾多個?
如果唔刪 已經係封測升得高既人以後咪係隻game玩哂?
唔好同我講有得追''有實有,,但知唔知咩叫頭淡湯?
如果唔刪 大把人會唔玩/玩新既ser
舊ser唔夠人 最後結果=合ser 一合ser又引發一大堆問題
咁你地話唔刪有咩好處?益果d有幸拎到封測ac既人?
但識計數都知 拎到封測既人一定比拎唔到既人少好多好多
如果係有腦既都會刪ga啦
話咩浪費心血''都**既,
知唔知咩叫封測呀 第一日打機呀? 心血?都有病
作者: s27935627    時間: 4-6-2009 12:14
簡單d講
唔dele  封測來做咩 -.-
直接公測 咪算
作者: ∥單純◇    時間: 4-6-2009 12:43
傻啦
刪公平啲囉
唔刪咁對啲無ac嘅玩家咪好唔公平?
作者: johnny4504    時間: 4-6-2009 14:02
反對,封測刪檔會浪費玩家心血!
玩家會沒有心機再玩
作者: aoc牛屎仔    時間: 5-6-2009 19:36
到e+都未做剷唔剷-,-
作者: [H]andyreon    時間: 14-6-2009 13:42
勁支持刪AC囉
因為會公平好多
作者: cspk3344    時間: 14-6-2009 17:37
點問都好  結果一樣  一定要等到公測玩正式
唔刪檔 好唔公平
作者: 星漫    時間: 14-6-2009 21:18
封測搵bug,講真game入面都未完全漢化曬= =係cb...山係應該既
唔山你地d新玩既又唔想玩舊ser
而舊ser d較低lv既又唔想自已係cb包頭果批又谷去新ser
咁整落去舊ser冇人玩cb唔山到你,有一部份又係唔玩,真係留黎吹漲
如果真係想試game既..點解唔去大6ser呢
其實都一樣嫁咋ma(一入去會見到外掛漏天飛,會整到幾冇引)
知道任務流程同打法,根本cb比5比心機落去都一樣到公測係升得快果批
想做top果批就唔好成日諗
cb唔山扮高手,山完開新升到嘔(幾順口= ="")......做借口唔山
山與唔山雖然唔係我地決定,但收點玩時費既唔山講真對非cb玩家就真係唔公平
至小佢地有免費玩一段時間(雖然有d朋友係買封帳/買書仔)
所以我都係覺得山好d囉!
作者: 雞│哥*    時間: 14-6-2009 23:42
講真個句 封測刪檔真係好正常
想玩都係想試下先 同埋通常到某lv數 公測個時都有獎品拎
咁樣已經比公測先開始玩的人 著數
作者: yIn紫天    時間: 14-6-2009 23:48
係刪就最好啦
作者: TwHiN    時間: 15-6-2009 10:03
封測係比你試玩,等你公測易d上手,不嬲封測都del人物嫁la,唔支持del果d係咪第一日玩online game?
作者: loveholic06    時間: 16-6-2009 02:20
[H]tangchilun 發表於 24-5-2009 11:58

同意+1

另外樓主你的選項打少左 D 野 wor ...

其實以前除左 CB 會刪遊戲角色資料之外
連 OB 都會刪資料的
因為佢地兩者都係為左測試遊戲問題及伺服器運行情況
令到正式啟用遊戲伺服器時可以得到更穩定的質素
分別只在於 CB 係較少數人對遊戲進行問題測試
而 OB 人數更多可以對伺服器等作多方面測試
不過隨住線上遊戲玩家日漸增多,線上遊戲產品市場擴大
OB 而家都變左做過渡階段而唔會刪資料

而 CB 則有好多玩家誤會左係搶先試玩,以為資料係要保留
但其實 CB 係遊戲測試階段,各式問題都有
有部份玩家更係利用 BUG 去賺取利益
所以為左公平,CB 刪除人物資料係應該的
而且可以保障到大眾玩家公平遊戲
所以有份進行封測的玩家應該抱住 "幫忙對遊戲進行測試" 的心態去進行遊戲
只係諗住 "封測時辛苦升完級要刪除人物資料係唔好" 的心態係好自私的;

而且官方講明係 CB (封閉測試)
好多玩家都會明白係測試階段,預左會刪除資料
所以如果淨係怕練到最後被刪資料的人,建議都係唔好玩 CB,等遊戲正式啟用再玩會更好!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2